Wie kan een tatoe bij een hond in het oor aflezen om de eigenaar te achterhalen?

Bij familie is een Herder aan komen lopen met een tatoeage in zijn oor. Waar kun je die laten aflezen om de eigenaar te achterhalen? De politie, dierenasiel en een vermissing op internet zetten, is al gebeurd. Tot op heden geen enkele reactie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het nog proberen bij een meldpunt van Amivedi. http://www.amivedi.nl/

Bel de dierenambulance, die hebben een apparaat waar de chip, waarschijnlijk heeft hij die, uitgelezen kan worden. dan is de rechtmatige eigenaar waarschijnlijk ook bekend. zoniet kunnen ze je in ieder geval verder helpen. succes !!

gelukkig zien we nog maar zelden een tatoeage in het oor sinds het chippen in opkomst is. zulke tatoeages zijn na een aantal jaren onleesbaar geworden, en ook hoeven de orginele gegevens al lang niet meer te kloppen. ik denk dat je er niets mee kan. is er gecontroleerd of de hond misschien ook gechipt is? verder raad ik je aan de hond ook aan te melden bij amivedi gezien deze organisatie landelijk werkt.

Tegenwoordig kan de dierenarts een chip uitlezen maar een tatoeage is wel iets moeilijker. De enigen die dat zouden moeten weten is de Raad van Beheer op Kynologisch gebied. Zie op deze site: http://www.raadvanbeheer.nl/

Je zou hier ook eens kunnen kijken,misschien zit hij daar bij want ik denk dat de tatoeage ook voor 'kenners' onleesbaar is geworden als je het zelf niet kunt lezen. http://vermist.overhonden.com/

Ik denk dat de dierenarts je wel verder kan helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100