Wat moet ik doen met hond die gromt bij het eten?

Nou heb ik natuurlijk ook al even gegoogled en daar kom je overal baknijd tegen, nou weet ik wat dit is en waarom maar ik zit nog steeds met een vraag; Mijn hond eet niet tenzij je hem aandacht geeft tijdens het eten maar als je hem die aandacht juist geeft (door dus bij hem te gaan staan) gaat die weer grommen.

Dus hij vraagt om aandacht, geef je hem die gaat die grommen.

Iemand?

Toegevoegd na 1 minuut:
(met vragen om aandag bedoel ik dus in de vorm van piepen en (licht) blaffen)

Toegevoegd na 1 minuut:
aandacht*

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou hem maar is een tijdje NIET die aandacht geven. Heeft hij echt honger dat gaat hij heus wel eten. Onze hond wil altijd eerst een schouderklopje voor hij gaat eten, zoiets van, het is goed dat is voor jou! Probeer dat eens, wie weet helpt het.

Dus jij bent in dienst bij je hond? Als je de leider van de roedel bent en je hebt een hond die dit soort problemen veroorzaakt, zal je toch je verhouding tot de hond moeten bijstellen. Op de eerste plaats bepaal jij wanneer de hond zijn voer krijgt en waar. De hond hoort stil te zijn en te wachten tot jij hem zijn eten verschaft en toestemming geeft om aan te vallen. In de natuur is het zo: eenmaal gegeven, blijft gegeven en zal de leider voer nooit terugeisen. Er zijn honden die in een situatie hebben verkeerd waarbij ze om voer moesten vechten. Spaanse straathonden bijvoorbeeld, die kunnen baknijd vertonen. Dat is verklaarbaar. Een gewone hond echter, waarbij de normale regels zijn toegepast zal daar geen last van mogen/kunnen hebben. Nadat je zelf gegeten hebt geef je de hond zijn voer. Niet erbij blijven, maar gewoon de hond in alle rust laten eten. Is de bak na 15 minuten niet leeg, dan haal je de bak weg. Alles zonder woorden en met een leidershouding, met overtuiging. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Mocht het om baknijd gaan zoals hiervoor gezegd, dan moet je even je vraag uitbreiden, dan breid ik mijn antwoord uit.

Het kan ook zijn dat je hond gewoon geen trek heeft. Of het eten niet lust. Of een vitamine- of mineralengebrek heeft. En dan toch maar eet wat de pot schaft, omdat jij dat vraagt. Het kan ook een reactie zijn op eerder ontstane problemen. Laat je hond door een dierenarts onderzoeken, vooral op een vitamine- en mineralengebrek. Verder kun je je hond hongeriger maken door meer te lopen, te gaan hardlopen, fietsen, speurtochten te gaan doen. Mentale uitdaging is ook nodig, ik weet niet wat voor hond je hebt (retriever, labrador, terriër, herder?). Laat de hond werk doen waarvoor hij oorspronkelijk gefokt is. Laat een retriever apporteren, een terriër graven, een herder hoeden en bewaken. Je hond geeft nu eenmaal aan dat hij niet fijn in zijn vel steekt. Ik weet niet wat er aan de hand is, maar het is wel duidelijk dat er iets is. Is het misschien een onzekere hond, of is hij angstig of bang voor bepaalde situaties of is hij obsessief naar knuffels, botten of mensen. Zijn er regels in huis (dingen die hij niet mag, zoals op de bank), zijn er limieten (ik bepaal wanneer, waar en hoelang we spelen, niet de hond) en grenzen (tot hier en niet verder, likken mag wel, zachtjes bijten mag niet). Ook bij onduidelijkheid of een gebrek aan regels, limieten en grenzen kan een hond zich gaan misdragen. Probeer achter de problemen van je hond te komen en los ze op. De baknijd die je beschrijft, geeft mij aan dat er meer problemen zijn. Een van de meest simpele methodes voor het opvoeden van je hond en het oplossen van problemen van je hond, is de methode van Ceasar Milan, the Dogwhisperer. Elke avond tussen 7 en 8 op NGC. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100