Als je bij een kip een kuikentje zet, hoe groot is dan de kans dat de kip voor het kuikentje zal gaan zorgen?

Op mijn werk hebben we een kip die alleen in een hok zit en ook regelmatig vrij rond loopt. Om haar wat gezelschap te geven is het plan om er één of twee kuikentjes of jonge kippen bij te zetten. Ik vraag mij af of ze die kuikentjes wel zal accepteren. Kunnen we niet beter bevruchte eieren geven als ze broeds is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jonge kuikens kunnen zichzelf nog onvoldoende warm houden, dus heb je wel een probleem als de kip het niet goed vindt dat ze er onder kruipen. Iets oudere kuikens is geen probleem, kippen doen als ze voldoende ruimte hebben niet echt lelijk tegen elkaar. De kans dat een kip spontaan voor 'vreemde' kuikens gaat zorgen is klein. Het mooiste is natuurlijk om er een paar eieren onder te leggen als de kip broeds is. Via Marktplaats.nl kun je broedeiereren kopen van echte raskippen voor ca. 50 cent per stuk.

Kippen en kuikens is anders dan poes met kittens. Kuikentjes zorgen gelijk voor zichzelf Toegevoegd na 1 minuut: nou ja ze willen nog wel eens onder de vleugels van de kloek kruipen, maar hoelang ze dat doen geen idee.

je kan t proberen, maar wel even in de gaten. Vaak zien kippen t niet als hun eigen jong, en willen ze nog weleens de les leren door ernaar te kippen...tot verwondingen toe. Dan moet je hem apart houden tot hij groot genoeg is (verwissel van de veren) en dan kunnen ze wel bij elkaar Toegevoegd na 49 seconden: jippen is pikken ggiigig

De kip zal de kuiken alleen accepteren als ze zelf al een paar kuikens heeft. Dan maakt het niet uit of er 1tje extra bij komt, maar als de kip alleen is zal ze de kuiken wel accepteren, maar niet als haar jong.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100