Kattenbandje kopen?

Ik zou graag een kattenhalsbandje kopen maar ik ben bang dat ze ergens met het bandje blijven achter hangen. Ze leven namelijk voor een groot deel buiten en ik wil niet dat ze ergens blijven achter haken. Suggesties?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

liever niet, het is beter je katten te laten chippen. katten kunnen zichzelf ophangen aan hun bandje. het gebeurt niet vaak, maar het zal maar net jouw kat zijn. veel vaker zie je dat de bandjes te los hebben gezeten, waardoor de kat poot of onderkaak erdoor kan wurmen. dit geeft afschuwelijke wonden. als je desondanks toch een bandje wil, zorg dan dat het dusdanig strak zit dat je er net twee vingers tussen kan wurmen, en dat er elastiek in zit. laat je niet verleiden toteen bandje met break-away sluiting, want die kan je per gros inkopen, zo snel verliezen ze die. liever chippen dus!

je hebt goede kattenbandjes waar een stuk elastiek tussen zit zodat als ze ergens achter blijven haken het of kapot of dat ze ze kop eruit kunnen trekken maar let wel op dat je het bandje niet te strak omdoet

ik zou geen halsbandje kopen je kunt je kat(ten) inderdaad chippen. of je kunt ervoor zorgen dat het bandje niet al te los zit maar bijvoorbeeld net goed (zorg er wel voor dat hij niet te strak zit) dan kan je kat zich ook niet ophangen of iets dergelijks.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100