vanaf wanneer heeft een poedeltje haar regels? hoeveel dagen? en hoe moet je dan het teefje verzorgen?Bestaat er zoiets als maandverband voor hondjes?

maandstonden bij een poedelteefje, hoe ermee omgaan en verzorgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De eerste keer dat een hond loops is ligt tussen de 6 en 18 maanden en zij zal 1 á 2 keer per jaar loops worden. Hoe groter de hond hoe langer het duurt voor de hond voor het eerst loops wordt. Als er meerdere teven in huis zijn of de pup wordt gestimuleerd om loops te worden dan kan het zijn dat de pup rond de 14e maand loops wordt. Ook de erfelijkheid heeft te maken met wanneer de hond voor het eerst loops wordt. Er zijn speciale broekjes voor in de handel, waar je een papieren zakdoekje in moet doen, werkt echt heel goed!!

Kleine aanvulling op mijn voorgangster: loopsheid duurt ongeveer 7 tot 14 dagen. De meeste teefjes verzorgen likken zichzelf schoon, dan heb je geen loopsheidsbroekje nodig (zo heten die broekjes). Je hoeft er dus niets aan te doen. Als je op een puppy of gedragscursus zit met de poedel is het wel handig een broekje aan te doen, dat is meestal verplicht. Veel hondjes vinden zo'n broekje trouwens helemaal niet fijn. Het hangt er vanaf of het nodig is om het in huis aan te doen. Verliest ze veel bloed (meestal is dat niet zo blij kleinere honden) dan is het misschien wel handig. Laat haar gewoon haar gang gaan, je hoeft verder niets bijzonders te doen, het hondje heeft geen extra verzorging nodig. Hetzelfde eigenlijk als bij mensen, als wij ongesteld zijn hebben we alleen iets nodig tegen het bloeden, meer niet. Veel hondjes die tegen de tijd dat ze loops moeten worden aanzitten kunnen wat vervelend gedrag vertonen. Dat heeft met de hormonen te maken. Maak je dus geen zorgen als dit gebeurt. Behandel je hondje hetzelfde als altijd. Sommige hondjes zijn extra hongerig als ze loops zijn. Maar je mag NIET meer eten geven. Het gaat vanzelf weer voorbij. Pas op met de reutjes ;) Laat haar dus niet loslopen, en hou een beetje afstand als er een reutje aankomt. Ik neem aan dat je geen nestje wilt vandaar hihihi... Overweeg serieus om je poedeltje nadat ze twee keer loops is geweest te steriliseren. Het verkleind het risico op baarmoeder en eierstokkanker en borstkanker. Als je niet met haar wilt fokken dan heeft ze niets aan de loopsheid. Veel plezier nog met de poedel!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100