Kan een hond 5 dagen in de week 7 uurtjes alleen thuis zijn?

Toegevoegd na 19 uur:
Hallo allemaal,
Zelf neem ik geen hond hoor, maar ik was beniuwt of dit kon. ik zou wel graag een hond willen maar dat mag niet van mn vader, die zegt dat een hond echt niet alleen kan zijn. Mn vader zelf is ook goed met honden en hij had er zelf ook 1 toen ik nog niet was geboren. De hond (Sparky) luisterde altijd en was altijd heel lief voor mensen kinderen en andere dieren. En er was altijd iemand thuis want mn moeder werkte niet. Jammer genoeg zijn mn ouders nu gescheiden en zou het dus niet gaan om een hond in huis te nemen want er is dan niemand thuis en dat is zielig. Gelukkig heb ik altijd nog mijn twee katten die overdag gewoon buiten of binnen zijn en die zijn ook heel lief :)

Met vriendelijke groeten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Helloamantje. Ik vind het grappig dat je spreekt van 'uurtjes'. Dat doen alle kinderen tegenover ouders als ze een bepaald probleem kleiner willen maken. Ze gebruiken dan verkleinwoordjes. Mag ik nog eventjes opblijven? een uurtje maar? Mag ik een snoepje? Aan je tekst te lezen ben je nog een kind. Het is op zich niet erg dat je zo'n vraag stelt. Maar eigenlijk weet je al dat het antwoord op je vraag 'nee' is. De uren worden voor een hond niet korter door er uurtjes van te maken hoor! Af en toe kan een hond best een paar uur alleen zijn, maar dat moet hem worden geleerd en het moet een uitzondering zijn. Soms gebeurt het wel eens dat er noodsituatie's ontstaan. Iemand die in het ziekenhuis wordt opgenomen, of een gescheiden vrouw die in het gezin een hond heeft en dan plotseling alleen komt te staan, maar wel naar haar werk moet om nu zelf geld te verdienen. Dat is ook voor de hond een trieste situatie. Je moet nooit een hond in huis halen als hij meer dan twee uur per dag alleen moet zijn. Honden kunnen er vanuit hun aard NIET tegen. Ze kunnen wennen, maar dat is hetzelfde als dat jij iedere dag recht op een stoel zou moeten zitten en niet mocht spelen. Zoiets, en dat niemand naar je omkeek. Wees maar gelukkig met je katten. Misschien later......

Uit mijn ervaring heeft mijn hond daar geen problemen mee gehad. Ik zei: ik moet werken, wil je in de mand gaan? Hij ging altijd meteen in de mand.

een hond is echt een gezelschapsdier, niet aanbevelenswaardig: nee, zou het niet doen. als je heel graag een hond wilt zorg dan dat hij als je weg bent bij een oppas kan zijn zodat hij minimaal alleen hoeft te zijn. max twee uur per dag vind ik, of ochtend 2 uur en middag 2 uur. (mijn vriendin haar twee zeer getrainde honden (hebben elkaars gezelschap kunnen 6 uur alleen zijn. ze loopt wel twee uur per dag met ze, 's ochtendsen 's avonds een uur.)

kijk naar het natuurlijk gedrag van een dier wat je in huis wil halen. kan je daaraan tegemoed komen, prima! kan je dat niet, dan moet je zo'n dier niet in huis halen. een hond wil in een roedel verkeren, en dat kan bij jou maar mondjesmaat. je zal hem best kunnen trainen hoor, maar maak je de hond gelukkig (wat toch je streven moet zijn)?

Als je hem/haar zindelijk zou maken lijkt me dat geen probleem. Ik zou evengoed wel de tijd die je thuis bent,je hond natuurlijk wel aandacht geeft door met hem te gaan wandelen/spelen.

Nee dit moet je een hond niet aan willen doen. Een hond is een roedeldier en niet geschikt om telkens zo lang alleen te zijn en daarbij neem je toch geen hond om hem zo lang alleen te laten?

Het kán wel, maar het is niet aan te bevelen. Je zult de eerste niet zijn bij wie de halve huisraad gesloopt wordt door een hond die zich verveelt.

het kan wel als je perse een hond wil maar er niet genoeg tijd voor kan maken om welke reden dan ook. voor de hond is het totaal niet aantrekkelijk en zeker niet prettig als dit de dagelijkse gang van zaken is. uiteindelijk zal de hond zich er wel op aanpassen in de meeste gevallen (welke keuze heeft ie anders?) maar hij zal er niet gelukkiger van worden in een roedel of meute laten honden elkaar nooit alleen omdat het sociale wezens zijn en anderen om zich heen nodig hebben om zelf normaal te functioneren. een mens kan ook 5 dagen in de week 7 verplichte uurtjes alleen thuis zijn, en ook nog wel zonder wc. wellicht dat men probleemgedrag gaat vertonen, maar het kán wel! dit trek je gewoon achteraf recht (hopelijk) door wat aandacht, buiten een frisse neus halen en een knuffel.

dat valt een beetje te zien welke soort het is. je hebt honden die speciaal gefokt zijn om de mens gezelschap te houden terwijl andere daar bijzonder goed tegen kunnen!maar een hond heeft geen tijdsbesef ! dat betekent da als di daar een min in zit of een uur di merkt da niet. dus da gaat wel!maar ik denk dat ze toch liever bij hun baasje zijn!

Ja, natuurlijk kun je dat doen. Maar de vraag is, is het goed voor de hond? Nee, het is absoluut niet goed voor een hond. Een hond is een roedeldier, en is het gelukkigst als er gezelschap is, het liefst een mens die van hem/haar houdt. Mijn antwoord komt uit mijn hart: Nee. Dat doe je een hond niet aan, niet als je een dierenvriend bent en zeker niet als je van te voren weet dat hij zo lang iedere dag alleen wordt gelaten. Toegevoegd na 4 minuten: En jouw beschrijving van 'uurtjes' was mij ook opgevallen maar ik vergat het te noemen: 'Uurtjes' zijn uren-dagen-weken lang voor een hond, omdat hij geen klok kan kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100