Wat maakt het waarom het gedrag van een kat ineens om kan slaan tot agressie?

Mijn kat (vrouwtje, 7 jaar) wil het ene moment geaaid worden, maar het andere moment zit ze vast in je arm. Hier begrijp ik dus niets van, heeft iemand enig idee

Weet jij het antwoord?

/2500

Tja, katten zijn geen honden hé! Wij hebben er ook zo. Zie het als stoeien, het blijven jagertjes. De welpen uit de natuur zie je hetzelfde doen. Ik vind het wel mooi en zie ook geen mogelijkheid het af te leren.

door de bank genomen willen katten graag vaak geaaid worden, maar liever niet te lang per keer. wij mensen willen langdurig knuffelen, maar geen 20 keer op een dag. daar kan het dus fout gaan; je gaat te lang door. overigens kan je prima leren zien wanneer het omslagmoment er aan zit te komen. let op de oortjes; gaan die iets platter liggen, of geirriteerd draaien? let op het staartpuntje; gaat dat trillen? zo ja, dan is het zaak je schielijk terug te trekken en poeslief verder met rust te laten.

Tja, dat is niet leuk. Ik vraag me af of je misschien haar lichaamstaal niet goed inschat. Ik zou daar geen andere oplossing voor weten te bedenken. Wat ik zou doen is helemaal niet spelen voor een week of zo. Dan een paar dagen echt een hele korte periode spelen maar stoppen voordat ze kwaad wordt. Jij weet zelf hoe lang het normaal duurt voor ze kwaad wordt, maar je houdt op echt na een hele korte tijd. Misschien kun je deze sessies een paar keer per dag doen. Maar steeds ophouden na een hele korte tijd zodat ze geen kans heeft om nijdig te worden. Ik zou geen andere oplossing kunnen bedenken. Ik kan de lichaamstaal van een hond goed beoordelen, maar van een kat, dat is wat anders, ze hebben vaak geen 'waarschuwings signaal', althans niet een hele herkenbare, anders dan hun staart die sneller begint te zwiepen. Ik ben heel benieuwd of er meer reacties komen op je vraag, ik zou het antwoord ook graag willen weten als er andere manieren zijn. Dag! Milli.

Het kan zijn dat je haar signalen niet hebt gezien, je geeft jammer genoeg niet de tijd aan die je besteedde aan het aaien/knuffelen ? een kat van welke leeftijd dan ook bepaald vaak wanneer en hoelang ze geaaid wil worden, je kan dit "bijsturen"door zelf op een bepaald moment haar uit te nodigen om te komen, en wanneer "mevrouw"zelf naar je toekomt haar te weigeren te aaien dit door haar af te leiden of om gewoon op te staan. hou de knuffel tijden niet te lang 5 a 10 minuten is voldoende. Succes !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100