Hoe kan ik het beste een goede nieuwe eigenaar vinden voor mijn hond?

Wat is de beste verkoopsite om advertenties te plaatsten voor het verkopen van mijn hond? Of hoe kan ik dit het beste doen? Ik wil graag zelf in contact komen met eventuele geïnteresseerden zodat ik kan kennismaken met diegene en zeker weet dat mijn hond goed terecht komt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt je in verbinding zetten met de fokker van je hond : vaak is dit opgenomen toen je hem als puppy afhaalde, dat de hond terug naar de fokker gaat, als je niet langer voor hem kunt zorgen. Als het een rashond is, kan ook de herplaatsingsdienst van de rasvereniging helpen bij de bemiddeling. Dan zou je het kunnen vertellen aan je dierenarts : hij kent de hond en jou, en weet, of er iemand recentelijk zijn hond heeft moeten laten inslapen, die dus misschien weer toe zou kunnen zijn aan een nieuwe hond. Ook evt. dierenpensions, waar de hond gelogeerd heeft, zou je het kunnen vertellen. Ik zou het pas in de laatste plaats adverteren op één of andere site : mensen kunnen véél te goed toneelspelen... En bovenal zou ik bij evt. nieuwe eigenaren thuis willen kijken, hoe mijn hond terecht komt. Ik heb zelf mijn twee honden moeten herplaatsen bij mijn scheiding, 30 jaar geleden. Ik ben nog heel vaak op bezoek geweest en heb gelogeerd, als één van de twee een nestje had, om te helpen met de pups. En allebei zijn in mijn aanwezigheid ingeslapen en begraven. Ik heb dit enorm gewaardeerd van de nieuwe eigenaars, ook, dat de honden nog bij mij mochten logeren, als ze op vakantie gingen. Het was voor mij het ergste van mijn scheiding, maar ik moest weer full-time gaan werken, dus het kon echt niet anders. Ik wens je veel sterkte toe : je hond afstaan moet een hele moeilijke stap zijn voor je in een tijd, dat er blijkbaar veel verdrietigs gebeurt in je leven.....

je kan briefjes ophangen bij de dierenarts, supermarkt op het prikbord, dan nemen geintereseerden kontact met je op, en kun je kijken wat voor vlees je in de kuip hebt.

Via deze link kan je je hond voor herplaatsing aanbieden, http://www.hondenherplaatsen.nl/. Er zullen wel meer mogelijkheden zijn waarvan sommige minder goed, zoals marktplaats. Jammer dat je hond weg moet.ik hoop voor het beestje dat deze goed terecht mag komen

Bronnen:
http://www.hondenherplaatsen.nl/

Je kan op vele manieren je hond aanprijzen op internet, via briefjes ect. maar kijk eerst eens in je omgeving, misschien hebben vrienden wel vrienden of kennissen die graag een erbij willen hebben, zo weet je ook een beetje de kaliber van de personen, en nodig jezelf bij potentiële kandidaten thuis uit met de hond, zo weet je meteen als het geschikt is, en laat de hond dan ook meteen los inhuis, zo kun je ook kijken hoe ze reageren op de hond, en maak duidelijke afspraken als jij wilt dat ze een update sturen na twee weken bv. succes met het vinden.

Wij hebben gebruik gemaakt van de stichting SOS-dier: Onze stichting bemiddelt rechtstreeks van de oude eigenaar naar een nieuw gezin voor een dier waar om welke reden dan ook afstand van gedaan moet worden. Een herplaatsing dus zonder tussenkomst van een asiel met als grote voordeel dat de nieuwe eigenaar een dier krijgt inclusief het verhaal dat erbij hoort. Bovendien wordt het nieuwe baasje met zorg geselecteerd, zodat SOS maar ook de eigenaar weet dat het wel goed zit op het nieuwe adres.

er bestaat geen beste verkoopsite (niet voor dieren en niet voor producten!) waar en aan wie je hond ook verkoopt: vraag ALTIJD op een kopie van een ID. op marktplaats heb je een breed publiek waaronder ook mensen met minder gevoel voor dieren. wil je helemaal op safe spelen: laten helpen door de dierenarts zodat de hond óf niet drachtig kan worden, óf niet meer kan dekken. stel een contract op waarin je vast legt dat als het niet wil bij de nieuwe eigenaar jij de hond terug neemt. bij een nieuwe herplaatsing jou op de hoogte brengen hiervan, laat je dier chippen en wijzig het adres (doe je dit niet kan je een hoop gedoe krijgen met verantwoordelijkheid voor het dier als het binnenkomt in een asiel, bij een dierenarts etc.) ga kijken naar de thuissituatie, en nodig de mensen uit om kennis te maken met de hond. kijk hoe ze op elkaar reageren, en geef ze vooral bedenktijd. (dus niet gelijk de koop sluiten) mensen die dit er niet voor over hebben zijn niet serieus genoeg op zoek naar een nieuw huisdier of hebben wat te verbergen (handel in huisdieren is niet zo bekend, maar het komt enorm veel voor op verkoopsites!) het vragen naar een ID werkt dus selectief. vraag persoonlijke gegeven en checkt deze ook!!! (adres, telefoonnummer etc.) mocht de hond een 'gebruiksaanwijzing' of kwaaltjes hebben wees hier dan duidelijk en eerlijk in. kortom, als je spoed hebt en een normale prijs voor je dier vraag (uit de kosten kom je niet meer) kan het vlot gaan. maar als je selectief bezig gaat duurt het wat langer maar je krijgt wel meer zekerheid hierdoor.

vraag eerst eens rond bij vrienden die vertrouw je en ken je natuurlijk het meest,zo niet? hang dan briefjes op bij de dierenarts of plaats een advertentie in de krant,... als iemand contact met je opneemt laat de hond dan eens kennismaken met die persoon je weet maar nooit of het wel goed klikt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100