Kan een kat, net als een mens, begrijpen dat je ergens naar wijst?

Ik verstop regelmatig eten voor onze kat zodat hij het kan zoeken. Nu vind hij niet altijd alles. Kan ik mijn kat leren dat als ik ergens naar wijs het iets betekent. En zo ja hoe kan ik dit aanpakken? Het is een enorm slimme kat die bijv. sleutels omdraait in sloten en de radio uitdoet

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee, katten fixeren zich op de punt van je vinger als je iets aanwijst. sommige dieren begrijpen het wel, zoals honden, sommige mensapen, kraaien en dolfijnen. voor de kat is het een brug te ver.

Ja, leg maar eten op de grond en dan zorgen dat de kat het niet merkt. Dan wijs je naar het eten en soms kijkt de kat in de richting van waar je wijst.

Je kat leren om te kijken naar de plaats waar je naar toe wijst zal niet helpen,je kunt je kat dit ook niet leren. Je kunt je kat wel met een laserlampje naar de plaats laten gaan. Zo kan je lekker blijven zitten. ;-)

wat perfect werkt: zelf kijken naar de plek waar zij/ hij naar moet kijken. als ik vraag: 'wil je naar buiten" kijk ik naar de deur ,en weet ze meteen wat ik bedoel. ook speelgoed vindt ze zo terug. dus niet met je vinger wijzen maar met je ogen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100