Onze kat blijft achter de gordijnen kruipen ondanks alle maatregelen. Wat kunnen wij nog doen?

De gordijnen hangen in de slaapkamer dus vlak voor het slapen doen we nog even een spelletje met hem om hem extra te vermoeien maar toch kruipt hij eronder. We hebben aluminiumfolie gebruikt (gaat hij gewoon op zitten), plakfolie (springt er langs of loopt er al schuddend over heen), keep off spray (snuffelt ie gewoon aan). Wat kunnen wij verder nog ondernemen? Advies mag ook gelden voor andere objecten dan gordijnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

wat doet hij daar achter de gordijnen? is het misschien een lekker warm slaapplekje voor hem? bied in dat geval een alternatief. zet een dichte kartonnen doos met een gat er in op de slaapkamer. doe er een lekker fleece dekentje in, zodat hij z'n eigen warme holletje heeft. wat de plakfolie betreft: heb je daar een breed stuk van neergelegd (vastgeplakt op karton)? het is niet de bedoeling dat hij er overheen kan springen.

plantenspuit gereed houden, zodra die maar kijkt...spuiten maar...

katten eigen: verstoppen, lekker klauwen in materiaal, en donderjagen. spannende schaduwen, materiaal wat beweegt werkt enorm op het jachtinstinct natuurlijk. de reden waarom ik geen gordijnen heb in de ruimten waar de katten komen. kunnen ze lekker kat blijven met hun kattending, en hoef ik niet steeds nieuwe gordijnen aan te schaffen. vouwgordijn, rolgordijn, luxaflex.. opties genoeg. bij de xenos zijn ze trouwens helemaal niet zo duur, dus mocht je een keer aan wat anders toe zijn ;-) op de vensterbank zit je kat ook hoog, dus weet niet of ie andere plekken in huis heeft waar hij als heuse king of the jungle hoog kan zitten gadeslaan wat er in de rest van het huis gaande is? zijn er speeltjes waar hij zijn jachtinstinct op kan uitleven? b.v. hengeltjes zijn leuk maar hierbij is ie ook afhankelijk van jou, anders beweegt het natuurlijk niet ;-) tegenwoordig hebben ze leuke speeltjes waarbij de kat zichzelf kan vermaken op elk gewenst tijdstip. wat speeltjes behandelen met catnip spray werkt ook prima overigens om het juiste 'speelgoed' te gebruiken voor hun instincten. wat meer aan het werk zetten (zie link) ipv eten uit een bakje (in de natuur moeten ze er ook wat voor doen) kortom, je kat vertoont een bepaald gedrag wat m.i. normaal is voor een kat. enkel verbieden zal minder goed werken dan verbieden op een bepaalde plaats en wat vervangends aanbieden waar ie zich op uit kan leven. je zou de kat kunnen leren om niet op de slaapkamer te komen als het niet af te leren is om in de gordijnen te hangen. er bestaan ook middelen die werken met een sensor. sommigen geven een ultrasoon geluid, en anderen blazen lucht waar de katten van schrikken. kortom, opties genoeg om nog uit te proberen (want niet elke kat is hetzelfde) succes!

Bronnen:
http://www.zooplus.nl/shop/katten/speelgoed

Geef hem een lekker warm en zacht mandje, een soort 'huisje' en zet het vlak vóór de gordijnen met een druppeltje Valeriaan-tinctuur er in. Katten zijn dól op die geur en zijn 'verliefd' op de plek waar het zit. Niet meer dan één druppeltje, want het werkt ook kalmerend en het is niet de bedoeling dat de kat 'stoned' wordt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100