Ik wil een poes kopen, maar wil later geen grote kat? Hoe weet ik als ik een kitten koop dat het geen dikke vieze grote kat wordt later?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vind je vraag helemaal niet zo vreemd. Misschien stel je hem een beetje verkeerd, maar je zoekt naar een poes die bij jouw ideaalbeeld aansluit en daartoe heb je het recht. Waarom zou je bij een hond wel mogen kiezen tussen klein en groot, slank of rond, langzaam of snel. En bij het uitkiezen van een poes zou dat niet mogen? Bij een htk-katje kan je bij benadering zeggen of hij/zij groot wordt. Het beste is dan ook de ouderdieren te kennen om te zien hoe het kitten mogelijk uitgroeit. Een kater wordt meestal groter dan een poesje en een gecastreerde kater wordt groter dan een die niet gecastreerd is. Maar een ongecastreerde kater valt in huis niet te houden, dus heb je weinig keus. Je kunt je dus beter verdiepen in de raskatjes. Daar zitten ook kleine rassen tussen, die niet uitgroeien tot de maten van Boskatten. Koop een goed raskattenboek of haal dat tweedehands bij de Emmaus. Ga eens naar een tentoonstelling en verdiep je er in. Er zijn ook sites voor herplaatsingen van raskatten. Meestal zijn dat volwassen dieren. Dan weet je hoe groot/klein ze zijn. http://www.herplaatsing.nl/

een,ras uitkiezen waar je zeker van weet dat ze niet te groot worden en aan jou karakter eigenschappen passen

Het ligt vooral aan jezelf of je er een dikke kat van maakt... Vooral niet vetmesten dus. Je zou kunnen kiezen voor een Siamees, die over het algemeen ook wat tengerder is dan een Europese korthaar. Sommige katten hebben wat meer aanleg om groot en breed te worden dan andere. In dat geval zou je naar de vader of moeder moeten kijken, als je overweegt om de kitten te kopen. En tenslotte worden katers vaak groter als ze eenmaal gecastreed zijn. Vele ontwikkelen op oudere leeftijd een hangbuik. Succes met kiezen.

De kat kan er weinig aan doen dat hij dik wordt, dat vooral aan het baasje. Overigens is jouw toonzetting zodanig dat ik jou überhaupt geen kat zou aanraden.

In principe worden alle katten groot. Ze blijven geen van allen lief en klein. Als je je daar zorgen over maakt, kan je misschien beter geen kat nemen. Overigens bestaat er een techniek om bonsai katten te maken; Die blijven WEL klein. http://www.ding.net/bonsaikitten/bnw.html Toegevoegd na 43 seconden: Disclaimer: Bonsai kitten zijn niet geschikt voor mensen met een zwakke maag, dierenliefhebbers of mensen die niet zo goed tegen sarcasme sites kunnen.

Gewoon een poes en geen kater.Poezen blijven altijd klein.Ga anders naar het asiel of kijk op marktplaats dan kan je een volwassen gesteriseerde poes nemen.Er worden genoeg lieve poezen verkocht op die site wegens allergie van een van de huisgenoten.

Gezien je vraag is er maar één serieus antwoord mogelijk: koop een pluche katje bij de speelgoedwinkel. Als je een kitten wilt kopen, dan wordt dat een poes, met haar/zijn eigen karaktertrekjes en onhebbelijkheden. Als een poes dik wordt, dan komt dat doordat de eigenaar teveel voert. Als je direct wilt weten hoe groot de kat zal zijn, dan kun je beter naar een asiel gaan en daar een (bijna-)volwassen kat ophalen, een ander voordeel is dan ook dat het asiel je meestal prima kan vertellen wat voor karakter het dier heeft. Maar als je bang bent dat een kat 'dik vies en groot' wordt, serieus, begin er dan niet aan.

Een dikke vieze grote kat....... Je houd toch van je huisdier dus vies is hij/zij niet. Buiten dat, als je je kat normaal voert met goed voer dan heb je dat zelf in de hand. Tuurlijk sommige katten hebben best aanleg maar als je gewoon oplet dan hoeft je kat niet dik te worden.

Ik zou er een bij Bart Smit halen, kun je in de wasmachine laten meedraaien als hij toch vies is geworden. Tenzij je het anders bedoeld dan dat de vraag overkomt: géén levend huisdier aanschaffen, vies hoort er nu eenmaal af en toe bij!!!!

Ik wilde ook geen "meter kat"voor het raam, maar hij heeft er toch wel n jaar of 15 gelegen ;) Misschien kun je in het asiel kijken naar een wat oudere poes die al redelijk uitgegroeid is. Neem zeker geen Maine Coon, of een verwant daarvan want die worden echt groot

Je zou naar een ras moeten gaan kijken die bij je past Siamees misschien maar elk ras heeft voor en nadelen een Siamees kan bv slecht tegen alleen zijn en hij/zij praat veel.Maar net als wij krijgen zij soms ook een buikje dus denk aan het voeren.De foto aan de linker kant is een europese korthaar ook leuk hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100