hoe kan ik er voor zorgen dat onze kat de lichtjes van de kerstboom niet doorknaagt?

Onze kat heeft een heel groot stuk uit de kabel van de kerstlichtjes geknaagd, hoe kan ik er voor zorgen dat ze er de volgende jaren vanaf blijft, of is het enige wat ik er tegen kan doen gewoon geen lichtjes in de boom hangen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zet een "hek" om de kerstboom heen. In ieder geval, zorg dat ze er niet bij kan...

je kan dat stuk kabel waar ze bij kan komen wat plakband omheen doen of een kerstslinger eraan vast maken want dan is het niet fijn om er op te kauwen.

Van dat anti-nagelbijt spul erop smeren, als het kinderen van nagelbijten afhoud moet het ook met katten kunnen

wij hadden ook een kat die de hele tijd de lichtjes uit de kerstboom haalde. Bij ons helpten het toen we een nieuw speelgoedlichtje voor onze kat kochten

Bekend probleem :) Ze zijn vast nog wat jong en speels? Let op ik geef geen garantie op 100% succes hoor, daarvoor zijn katten TE inventief ;) Voor de veiligheid zou ik wel alleen de lampjes aan doen als je thuis bent en waar mogelijk is je kat afleren te veel nabij de boom te komen, maar is voor nu wel wat aan de late kant. Vul alvast een plantensproeier met in het water ook druppels citronella (pure) olie of ook wat verse citroen, en hoewel als ze in de buurt komt NIET op haar koppie richten, maar met een foei, kssssjjjttt enz kom je al een eind om iets duidelijk te maken. Onderaan de boom kan je ook zilverfolie draperen en deze inspuiten af en toe met het mengsel.Zeker als je eroverheen ook nog wat dennenappels legt, want bijna alle katten hebben hekel aan dennenappel en zeker als deze maar citroen ook ruiken. Bijt ze vooral aan deel waarbij alle draadjes bijeen komen? Dan zou ik dit tevens met zilverfolie inwikkelen en met even wat plakband sterker maken. Succes met "je schatje" :)

Vorig jaar was het iedere keer een drama: Als ik weg was geweest lagen de meeste ballen door het hele huis :-)) De slingers en versiersels werden allemaal kleine stukjes. In de verlichting zat hij weleens klem, en trok dan van schrik een stel lichtjes los :-))) Uiteraard ging alleen de stekker er maar in als ik thuis was. Dit jaar kocht ik een boom die wat harder prikte, een blauwspar. Nadat meneer zich 1x prikte :-(( au, bekijkt hij de kerstboom van afstand. Heeft wel nieuwe speeltjes, daar rent hij de trap mee op en speelt ze naar beneden :-)) alsof hij een muis achterna zit. De kerstboom is niet interessant meer om te spelen.

Heel simpel. Werkte bij mijn kittens perfect (die deden mn planten op eten) Ze moeten er op een of andere manier naar toe. Wanneer ze het doen waar jij bij bent laten schrikken (zonder dat ze het met jou associeren) doe dit door middel van een knal van een ballon. Zij zullen dit dan zien als gevaar. Ik had zelf de eerste tijd onder mijn boom en bij de palm ballonnen gelegd. Ze zullen er toch proberen te komen. Als een kat wegglijd zet die zijn nagels uit. Dan knalt de ballon. Dit doen ze meestal 1 keer! Haal vervolgens de ballonnen weer weg. Geen garantie maar op een gegeven moment probeer je alles.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100