De buik van mijn konijn knort en 'pruttelt' de laatste tijd heeft ze ook diaree. Wat is dit?

Met knorren bedoel ik niet dat ze honger heeft, dat heeft ze niet. Haar maag maakt een beetje pruttelende geluiden. Als ze aan het poepen is (dit is dan diaree) dan hoor je haar een beetje kreunen. Weet iemand wat dit is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk krijgt ze teveel groenvoer {sla enz} en daardoor heeft ze last van diarree. Geef haar een paar dagen alleen brokjes en kijk of haar poep dikker wordt.En anders even naar de dierenarts. Toegevoegd na 10 minuten: Geef je konijn ook meerdere keren per dag een paar brokjes zodat ze niet kan gaan schrokken. Rust voor de maag en darmen is ook belangrijk. Wel zorgen voor vers en schoon water.

1 van de dingen die slecht zijn voor konijnen, zijn koolsoorten. Een beetje mag natuurlijk wel, maar gewoon droogvoer is het beste. Wortel is geen probleem. Elke dag een bospeentje vinden ze heerlijk. Suc6 verder.

Let op met wat je je konijn te eten geeft. Hier een link met alles wat ze wel en niet mogen: http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/79032-wat-mogen-konijnen-eten-en-wat-niet.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100