Moet je een konijn in de winter ook meer eten geven dan in de zomer?

Je zou zeggen dat een konijn in de winter meer eten nodig heeft om zichzelf warm te houden, maar hij heeft ook een dikkere vacht. Is het verstandig om hem meer eten te geven of heb je dan meer kans op diarree enzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb jarenlang konijnen gehad en kreeg elke keer weer complimenten van de dierenarts dat ze zo mooi gezond waren. Ze kregen van mij in de winter exact hetzelfde als in de zomer nl. biks en hooi. Waar ik wel voor zorgde was dat als de temperatuur onder het vriespunt kwam dat ik dan voor wat extra groenvoer zorgde zodat ze als het water in de fles zou bevriezen dat ze dan toch genoeg vocht naar binnen zouden krijgen. Zorg wel dat ze niet op de tocht staan, en een uitloop hebben om de benen te kunnen strekken!

Probeer het gewoon.. Elk konijn is verschillend.

In elk warmbloedig wezen zit een kacheltje om hem op temperatuur te houden. Als het kouder wordt, dan heeft het kacheltje meer brandstof nodig. Dat betekent dus meer eten. Maar dat is duur. Daarom eten veel mensen in de winter het konijn zelf maar op. Dat is goed voor het kacheltje bij mensen.

Een konijn die een een goed hok heeft die niet in de vorst staat, heeft geen ander of extra voeding nodig. Zorg er dus wel voor dat hij in een goede klimaat omgeving staat. Het liefst gewoon lekker binnen!!

Net als bij veel andere dieren en zelfs bij mensen is ook voor het konijn de winter een tijd waarin ze sneller ziek zijn en soms extra verzorging nodig hebben. In het begin en aan het eind van de winter gaan konijnen in de rui, ook als ze binnen gehouden worden, maar dan wel minder. In deze tijd is het belangrijk dat ze een paar keer per week geborsteld worden. Meestal gaan als je dit niet doet konijnen zich zelf vaker wassen, maar als ze veel haren binnen krijgen kan er een haarbal ontstaan. En daar komen ze helaas niet zo maar vanaf. In de rest van het jaar is er over het algemeen veel groenvoer te vinden, in de winter is dat meestal niet het geval, maar vaak groeit er toch nog wel wat paardenbloem of weegbree. Vul de rest aan met extra groenvoer in de vorm van groente en fruit. In de winter worden ook de wilgen gesnoeid. De bast bevat veel vitaminen en een wilgentak is dus erg goed om je konijn de winter door te helpen. In de winter heeft een konijn meer voedingsstoffen nodig om zich warm te houden, ze moeten daarom ook wat meer voeding krijgen. Als aanvulling op het voer kan je ook dagelijks een of enkele pindaatjes geven (. Natuurlijk zijn winterpenen ook altijd goed. Let er ook goed op dat je konijn niet op de tocht staat en dat het water nooit bevriest, je mag overigens nooit warm water of water met zout geven. Alleen isolatie en het regelmatig vervangen is de juiste manier om je konijn altijd goed water te geven. Als je je konijn buiten houdt is het niet verstandig deze veel naar binnen te nemen, ook grote tempratuur verschillen kunnen er voor zorgen dat je konijn verkouden wordt. Let er verder nog op dat als het konijnenhok buiten staat je moet voorkomen dat het inregent, zet de voorkant nooit richting het noorden of in de wind.

Bronnen:
http://huisdieren.hetdierenrijk.nl/konijne...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100