Moet de moeder gup bij de jongen blijven en kan de vader er ook bij blijven ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee, die kleine guppen hebben hun ouders niet nodig, integendeel, de ouders eten soms kleine guppen op. Dus lekker apart zetten, die kleintjes!

hihi, nee hoor, het is uitpoepen en de mazzel bij die guppen. ze zien jongen (ook hun eigen jongen) als levend voer, dus als ze de kans krijgen is het hap slik weg. je hoeft ze niet apart te houden daardoor. als jij genoeg planten in je aquarium hebt (liefst lange fijnbladige bossige planten waar ze zich kunnen verstoppen voor paps, mams, en de andere bewoners) hoe je echt wel guppen over. geef ze wel regelmatig levendvoer voor de eiwitten, dan laten ze de jonge vissen ook wat meer met rust (een garantie is het niet!) weet niet wat je verder in je bak hebt zitten. guppen jagen niet zo, maar er zijn vissen die 'op de loer gaan liggen' en heel erg hun best doen om een jonge gup te verschalken.

Nee de gupjes kun je in een kweekbakje zetten tot ze groot genoeg zijn en geen voer meer kunnen zijn voor de andere vissen in het aquarium.

nee! anders worden ze opgegeten! je kan daar speciale bakjes voor halen waar ze een tijd in kunnen leven tot dat ze goed gegroeid zijn :) groetjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100