wat is het verschil tussen een parkiet en een gras parkiet?

ik ben gisteren met mijn parkietje naar de dierenarts geweest en ze vroegen of het een parkiet of een gras parkiet was, daar heb ik verder geen aandacht aan geshonken, thuis gekomen heb ik de gras parkiet en de parkiet gegoogled, de foto`s naast elkaar gezet maar ik zag geen verschil
wie weet dat wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De vraagstelling is helemaal niet vreemd. Als de DA verstand heeft van parkieten, kan het evengoed een kweker zijn die met een van zijn vogels problemen heeft. Als je nagaat dat er naast de huis- tuin- en keukenparkiet, die iedereen herkent, nog minstens twintig andere parkieten zijn die allen verschillen in grote en aanpak, is dat een doodnormale vraag. Even een paar namen: Halsbandparkiet, Port lincoln, Princes of Wales, Valkparkiet, Rosella, Bourksparkiet, Splendidparkiet, Pruimkopparkiet, Bergparkiet, Roodrugparkiet..... Dit zijn allemaal parkieten die je hier veelvuldig op de tentoonstellingen ziet en die onder elkaar (kwekers) ook als parkieten worden aangeduid.

Ik denk dat de dierenarts een engelse parkiet of grasparkiet bedoelde? Er zijn zoveel soorten parkieten.... Het verschil daartussen is is dat de engelse parkiet groter en groffer is dan de grasparkiet. Toegevoegd na 2 minuten: Of hij bedoelde valkparkiet. Die zijn groter en hebben een kuif

vreemde vraagstelling. voor mij is de doorsnee parkiet een grasparkiet. andere soorten, zoals de valkparkiet, worden meestal bij naam genoemd.

er is geen verschil.. er zijn verschillende soorten parkieten, dit zijn allemaal parkieten, maar de ene is een valkparkiet, de andere een grasparkiet. als je een parkietje hebt, bedoelt men vaak een grasparkiet, dit vooral omdat dit de bekendste van het stel is.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Parkieten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100