Mogen mijn 2 katten over de grens naar België of Nederland?

Mijn katten zijn beiden gechipt maar hebben geen Europees paspoort en zijn ook niet ingeënt tegen rabiës.

Mijn dierenarts in België zegt dat de dieren niet naar Nederland mogen zonder die inenting en het Europese paspoort, maar mijn dierenarts in Nederland zegt dat er eens soort wet/bepaling is dat er tussen Nederland en België niet gecontroleerd gaat worden en dat het dus gewoon in toegestaan.

Weet iemand hier het juiste antwoord op?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als u een hond, kat of fret wilt meenemen over de grens dan moet u voor dat dier een EU-paspoort hebben. Zo’n paspoort kunt u krijgen bij uw dierenarts. Hier dier moet ingeënt zijn tegen rabiës en dit moet in dat paspoort vermeld worden. Daarnaast moet het geïdentificeerd kunnen worden middels een chip of tatoeage. Landen als Zweden, Malta, Engeland of Ierland en veel landen buiten de EU willen ook dat u een aantal maanden voor uw vertrek een bloedtest laat afnemen door de dierenarts. Voor andere levende dieren geldt dat u voor hen een gezondheidscertificaat nodig heeft.

Bronnen:
http://reizen-en-recreatie.infonu.nl/diver...

De dierenarts in Nederland heeft het juist volgens mij.

Ondanks dat er een vrij verkeer van goederen is binnen de EU moet er toch aan een aantal dingen voldaan worden Zo moet men kunnen aantonen dat de dieren bepaalde inentingen hebben gehad zodat men bepaalde ziektes niet mee de grens overneemt, dit kan men dus enkel met een dierenpaspoort. Dus de Belgische dierenarts heeft gelijk maar de controle op het vervoer van huisdieren over de grens is miniem, enkel als men naar Engeland gaat is er een strenge controle.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100