wat is het verschil tussen sluiervissen en goudvissen?

wat is het verschil tussen sluiervissen en goudvissen?

Wilde er een aantal kopen maar weet niet welke het sterkste zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goudvissen zijn eigenlijk gekleurde chinese kroeskarpers. De gewone goudvis is altijd het sterkste. Later is met gaan selecteren en kruisen en ontstonden er meer soorten goudvissen die uiteindelijk allemaal een naam hebben gekregen. Zo zijn er dus sluierstaarten (vissen) , hemelkijkers, buffelruggen en nog veel meer soorten vissen die eigenlijk allemaal van de goudvis afkomstig zijn.. Vrijwel al die soorten zijn zwakker dan de gewone goudvis. Een sluierstaart( vis) is eigenlijk een gewone goudvis met extra lange vinnen, die als een sluier achter de vissen aan komt. Deze sluiervinnen zijn nogal kwetsbaar voor scheuren, schimmels en bacteriën.

Sluierstaartvissen zijn goudvissen met een waaierstaart{sierlijker}. De gewone goudvis is over het algemeen wel sterker al moet je met vissen altijd geluk hebben.

Een sluiervis (sluierstaart) is een goudvis met een mooie lange staart, die wat weg heeft van een sluier :) Zie foto! Welke soort het sterkst is, zou ik niet durven zeggen. Ik denk dat er niet veel verschil tussen zit. Je kan ze sowieso ook samen zetten!

een sluierstaart is heel sierlijk. en een goudvis niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100