Hoe stop ik kinderen die onze katten jatten?

In relatie tot de vorige vraag over onze katten. Afgelopen weekend weer 2 keer naar het asiel geweest en een keer onze kat uit een kelder bij mensen gehaald.Bij navraag bij het asiel & de dierenarts is gebleken dat katten van 3+ maanden zich prima alleen buiten redden en volwassen genoeg zijn om de weg te kennen. Dus wil ik graag de katten de ruimte geven die ze verdienen bij ons in het dorp.

Ik heb opgelet en tot 2 keer kinderen in onze tuin gezien die de katten bij ons uit de tuin wilden meenemen. De kat die we in een kelder gevonden hebben is -volgens buurtkinderen- door de jongens die daar wonen bij ons van de oprit meegenomen; De jongens zelf houden bij hoog en laag vol dat het hun kat is :|.

Hoe stop ik de kinderen onze katten te jatten? Ik heb de katten nu in de garages ingesloten en daar een berg stammen / balken gezet om te spelen. Maar ik wil de beestjes graag ruimte geven. Vanavond bouw ik een ren van 10*10 meter voor ze, maar ideaal is het niet.

Andere suggesties? Zou een keer met de politie bij deze krengen langs gaan helpen?

De katten lopen dus duidelijk niet weg; Ze worden op het moment gewoon uit hun dagverblijf buiten meegenomen.

Oh, en reacties in de trend van 'Wat ben je slecht dat je je katten buiten wilt laten lopen' graag achterwege laten. Graag constructieve reacties.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of de kinderen het echt als hun eigen kat zien, of dat dat de smoes was om er vanaf te zijn weet ik niet. Ik weet niet hoe oud de kinderen zijn. Meestal is het in dit soort gevallen zo dat ze hun jaloezie omzetten in een daad die ze niet goed kunnen verantwoorden. Feit is dat ze een reden hebben opgegeven waar je het over kunt hebben. Ik denk dat het belangrijk is dat je aangeeft dat je gehecht bent aan je kat en dat je het erg vindt dat het katje zo is geschrokken. Lijkt me goed om dat te doen met de ouders erbij, maar ook om er voor te zorgen dat er géén straf op staat. Ze moeten jouw kant van het verhaal gaan begrijpen en het beste voor de kat willen, je moet niet de boeman worden, waardoor ze straf krijgen. Doorgaans zullen kinderen het niet nog eens doen, als ze eenmaal snappen dat ze er iemand pijn mee doen. Probeer zelf vooral zo volwassen mogelijk te blijven. Succes! En ik hoop dat je kat weer bijtrekt.

Heb je zelf een kelder? Zo ja, dan zou ik die jongens daar eens even een uurtje inzetten, leren ze het wel af! Eerst met de ouders van die bengels in gesprek is natuurlijk een logischer oplossing, voordat je met de politie alleen maar meer ellende op je hals haalt.

Het lijkt me een kat- en muisspel... Loslaten lopen en de ruimte geven is een optie, maar dan krijg je daar last mee en een ren hoe groot ook is een gevangenis en ook daar krijg je last mee... Geef die kleine katten aan de kinderen en laat die ervoor zorgen, ga naar de ouders van die kinderen en vraag hen of dat in orde is dat die kinderen ervoor gaan zorgen... En dan vertel die kinderen wat je voor die katten wilt, wellicht begrijpen de kinderen als hun wens vervuld is en zich verantwoordelijk voelen voor de katten, wat je zegt en zou het kunnen zijn dat die kinderen jouw steunen in het vrij rond laten lopen van die katten, dan ben je er... Maar of het lukt, dat weet ik dan weer niet...

Als ik zo je verhaal lees zijn het geen vervelende kinderen die je katten proberen te stelen of te pesten. Ze zijn van mening dat het hun katten zijn die jij hebt meegenomen. In hun ogen ben jij de boze buurman. Het lijkt me dan meer dan zinnig om een gesprek aan te gaan met de jongens en hun ouders. Laat ze eens hun kant van het verhaal vertellen waarom ze menen dat het hun kat is.

Het probleem is dat de politie bewijs moet hebben, willen ze iets ondernemen. Misschien is het mogelijk om een webcam of videocamera op je tuin te richten. Als die kinderen in je tuin komen, overtreden ze art. 461 WvS en kan er iets ondernomen worden. Al wil dat niet zeggen dat het dan voorbij is, want soms leidt zoiets van kwaad tot erger.

Misschien kan je tegen die kinderen zeggen; als jullie zo gek op mijn katten zijn, mag je wel met ze in mijn tuin komen spelen. Heb je beide plezier van de katten De kinderen voor krengen uitmaken geeft alleen maar meer moeilijkheden en gaan ze waarschijnlijk nog meer dwarsliggen.

Dat is heel vervelend maar daar doe je niks tegen, behalve proberen om ze op heterdaad te betrappen en ze even flink te laten schrikken zodat ze het niet weerdoen. Ook zou je naar de ouders kunnen gaan en vragen of ze hun kroost erover willen aanspreken maar mijn ervaring is dat in de meeste gevallen ook niet veel zal helpen. Hier zie ik ze ook regelmatig door de tuin struinen met een van onze katten in de armen, vooral die ene want dat is een heel klein slag kat en ook erg schattig om te zien met een grote aaibaarheidsfactor. Ik heb daar ook al een paar keer wat van gezegd maar de drang om die kleine op te pakken is toch groter. En soms tot binnen aan toe. Het enige wat ik nu nog kan doen is hopen dat ie er een keer zo verschrikkelijk zat van wordt dat ie eindelijk eens een keer flink de nagels uit zet. Voor de rest blijft het zuchten en ergeren ben ik bang. :-/ Toegevoegd na 5 minuten: O ja, en zeggen: Doe dat maar niet want dat vindt poesje niet leuk helpt niet. Ik heb jou katjes gezien en daar zou ik mijn handen ook niet bij thuis kunnen houden, en zeker niet als ik ook nog een kind was ;-)

Even met de ouders van de doelrakken overleggen wellicht. Zoals je zelf al aangeeft; je kunt ze niet eeuwig ''opsluiten'' en je katjes verdienen die ruimte.

Volgens mij is het helemaal niet slecht je katten buiten te laten lopen. Maar dat terzeide. Ik zou eerst eens op de ouder afstappen en ze op hun verantwoordelijkheid wijzen. Zij kunnen dan de kinderen rustig uitleggen dat het toch echt de bedoeling niet is dat ze de katten meenemen.

Stap 1: Ga met de ouders van die kinderen praten, dat is het begin. Maar je hebt ouders die al het gedrag van hun kinderen goed praten, dan moet je over naar, Stap 2: Naar de politie aangifte doen van diefstal & dat ze zomaar op jouw terrein komen. Want dat is het gewoon. Zorg dat er altijd een proces-verbaal word gemaakt. Waarschijnlijk zullen ze niets doen: 'ze hebben het te druk'. Elke keer dat het gebeurd aangifte doen, op een gegeven moment moeten ze wel iets doen. En als er dan iets gebeurd en er staan 30 aangifte over, dan zullen er grovere maatregelen worden genomen. Kijk ook eens in de buurt of er meer mensen zijn met het probleem: Zorg dat die ook aangifte doen.

Is het niet mogelijk om de tuin met een hek of poort af te sluiten?

Ik weet dat je dit niet wil horen, maar constructiever wordt het echt niet: bied je katten een veilige omgeving. Hartstikke goed dus dat je een ren bouwt! Nu zit je thuis met een getraumatiseerde kitten die je niet meer vertrouwt door wat hem buitenshuis is overkomen. Dat in de eerste drie weken van het buiten rondzwerven waar katten zo gelukkig van zouden moeten worden. En nóg vind je dat niemand mag zeggen dat het misschien niet zo'n goed idee is om je kittens dagelijks 10 uur lang buiten te sluiten? Waarom zo koppig? Is het niet veel belangrijker om je katten een leuk leven te bieden dan om gelijk te krijgen bij een groep anonieme internetters? Bouw die ren, maak er een kattenparadijsje van (misschien met toegang vanuit de ren naar de garage, of juist naar het woonhuis?) en wees blij dat je ze zo een goed thuis kunt bieden. In de bron vind je een forumdraadje over hoe je katten veilig buiten te laten, door een ren te bouwen of de tuin op andere manier te beveiligen. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Bronnen:
http://www.kattenpraat.nl/phpbb3/viewtopic...

Als je nou toch die ren maakt, wat ik van harte hoop, zet dan gelijk een goed slot erop, aangezien je overdag niet thuis ben. Zo stop je de kinderen om bij jouw katten te kunnen. Toegevoegd na 3 uur: trouwens, zijn de kinderen niet de katten gaan beschouwen als zijnde van hun, omdat ze de hele dag alleen buiten zijn?

Doordatje de katjes buiten laat lopen,wat op zich niet erg is, zullen kinderen die van dieren houden en ze zelf niet mogen bezitten, altijd de neiging krijgen om ze aan te halen en te knuffelen. Het volgende is: meenemen en er van genieten, dan hebben ze voor zolang de boze buurman en de ouders er geen stokje voor steken een "eigen" katje. Ik kan er zo goed inkomen. Jij laat ze los en zij moeten er vervolgens op een afstand naar kijken? Door ze los te laten zijn ze een beetje eigendom van de hele buurt. Zolang ze als dier met eerbied en liefde worden behandeld, zou ik maar niet zo hoog van de toren blazen. Je mag blij zijn dat ze door de tuin van de buren mogen lopen, in hun grasveld mogen rollen, hun huismussen mogen bejagen en hun drolletjes tussen hun tulpen mogen deponeren. Zij hebben evenveel recht jou te beschuldigen van het loslaten van katjes die hen last veroorzaken. De politie erbij halen is wel het laatste. Ga met de kinderen op een boomstam zitten en geef hen onderricht in kattengedrag door er samen naar te kijken en van te genieten, dan ben je goed bezig en heb je er nog een paar vriendjes bij ook!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100