mijn ene parkiet haat douchen! wat moet ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je parkiet niet douchen.

Niet, parkieten hoeven helemaal niet te douchen ze maken zichzelf schoon.

Eeeh....de parkiet niet douchen, is dat wellicht een optie ? Beetje open deur wellicht, maar dat lijkt me verreweg de meest gezonde oplossing - zeker voor de parkiet.

Niet douchen, is helemaal niet nodig, hang een ' badje' aan de kooi kan hij zelf badderen als hij daar behoefte aan heeft

Naast het gewone bakje met drinkwater een speciaal vogelbad met een bodempje water in de kooi hangen. Op deze manier kan je parkiet zelf bepalen of, en wanneer, hij een bad wil nemen. Door hier zo af en toe wat in te spartelen houdt hij zijn verenpak ook prima in conditie. 's Zomers zal dit overigens aanmerkelijk meer in trek zijn als in de winter. Maar vergeet ook dan niet om het water regelmatig te verversen en aan te vullen, want net als jij heeft je parkiet ook last van een drogere huid door de lagere luchtvochtigheid in huis in de winter.

Mijn parkietjes hadden zo'n vogelbadje wat aan de kooi vastzat. En daar zaten ze af en toe in,al gebruikten ze het nog vaker als drinkbak,haha. Je gaat zo'n beestje toch niet onder de douche houden hè? Mijn kanarie was trouwens dol op de plantenspuit:lauw water erin en hij ging er helemaal voor zitten. Maar wat je moet doen? Het lijkt mij niet echt een probleem hoor,wat je moet doen is goed voor je huisdieren zorgen: eten,water en als ze ziek zijn naar de dierenarts. En lief voor ze zijn. Dat MOET je doen.

niks doen t geeft stress voor zon'parkiet , de ene houd ervan de andere helemaal niet .

ik heb zelf ook een vogel. Parkieten die hoef je niet te ''douchen'' ik heb zelf een heel groot bak water aan de kooi vast hebben. als het zomer is en het is erg heet gaat me vogeltje erin zitten en vanzelf douchen. een parkiet hoef je echt niet te laten douchen, Wees gerust hij zal het zelf doen. je hoeft het niet voor hem te doen. groetjes, Lisa.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100