Kunnen honden een bloedneus hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Honden kunnen inderdaad een bloedneus krijgen, net als mensen. Meestal is de reden van die bloedneus wel anders. Als een hond één keer een bloedneus krijgt hoeft dat niet altijd veel te betekenen. Maar als de bloedneus niet stopt of steeds terug keert kan er wel wat aan de hand zijn. Bij sommige honden met een hele droge, schilferige neus kan er voorin de neus een bloedvaatje knappen waardoor er een bloedneus ontstaat. Natuurlijk kan dat bloedvaatje ook knappen als een hond gebeten wordt in zijn neus door een andere hond. Als het bloed van verder uit de neus komt, dan kan dit worden veroorzaakt door een voorwerp (o.a. grasspriet), een tumor of een infectie (o.a. bacteriën, schimmel) in de neus. Hierdoor raakt de neusgang beschadigd en kunnen bloedvaatjes knappen. Om er achter te komen wat de bloedneus veroorzaakt bij de hond moet er vaak in de neus gekeken worden met een camera (een endoscoop). De meeste bloedneuzen bij de hond zijn goed op te lossen met bijvoorbeeld medicijnen. Een grasspriet moet natuurlijk uit de neus worden gehaald en dat wordt ook geprobeerd met een tumor.

Bronnen:
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/d...

Ja dat kan. Mijn hond rent vaak achter een tennisbal aan, en 1 keer botste hij tegen een muurtje aan met zijn neus, waarna hij een bloedneus had. Geen wondjes op zijn neus, maar een bloedneus. Het bloeden stopte vanzelf weer. Volgens de dierenarts die ik had gebeld hoefde ik niet langs te komen als het bloeden vanzelf weer stopte.

jazeker kan dat!!! de neus bevat veel bloedvaten, en omdat deze 'stofzuiger' de hele dag zin werk doet wil er weleens wat in de neus schieten. grasaren komen regelmatig in een hondenneus terecht. het nadeel van deze dingen is dat ze weerhaakjes hebben, en steeds verder naar boven kruipen tot zelf in weefsel. insecten komen ook weleens in een neus terecht. niest je hond veel, wrijft het met zijn poten over zijn neus, of heeft je hond een bloedneus en/of veel andere afscheiding bezoek dan ALTIJD een dierenarts. neusbloeding zelf is geen ziekte maar meestal een signaal dat er iets aan de hand is oorzaken kunnen zijn: - tumoren -tandwortelabces -vreemd voorwerp in de neus -ernstige bijholte ontsteking -veel niesen (allergie) -te hoge bloeddruk -longbloeding -springen van een adertje meer weetjes over de hondenneus en wat te doen bij een bloedneus of verstopte neus op de site via de link.

Bronnen:
http://www.labberkampje.nl/neus.html

Honden kunnen inderdaad een bloedneus krijgen, net als mensen. Meestal is de reden van die bloedneus wel anders. Als een hond één keer een bloedneus krijgt hoeft dat niet altijd veel te betekenen. Maar als de bloedneus niet stopt of steeds terug keert kan er wel wat aan de hand zijn. Bij sommige honden met een hele droge, schilferige neus kan er voorin de neus een bloedvaatje knappen waardoor er een bloedneus ontstaat. Ik heb er een site bij gezet van Willem Wever.

Bronnen:
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/d...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100