me kat heeft 3 kittens nu 10 dagen oud maar de moederpoes gaat nu met ze aan de loop en ze is heel erg onrustig wat betekend dat?

ze komt continu naar je toe en dan loopt ze weer snel naar de bench net of ze wat wil zeggen maar de kittens zien er alle drie goed uit

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien bevalt de plek waar ze ligt niet (te druk? tocht? niet warm genoeg? in de loop van de mensen in huis? te dichtbij een kattenbak?), en is ze op zoek naar een andere, rustiger, veiliger plek. Als ze de kittens verplaatst, zet dan op een paar plekken bijvoorbeeld doosjes neer met een zachte lap er in. Laat de bench op dezelfde plek staan, anders wordt ze waarschijnlijk nog onrustiger. Gun ze hun rust, zorg dat de moederpoes voldoende eten en water heeft, dan zou het goed moeten gaan.

Onze poes heeft 2 kittens gekregen die nu 7 weken oud zijn. De avond nadat ze ('s middags) geboren waren, heb ik de doos waarin het gezinnetje lag, mee naar boven genomen en ze daar gelaten tot de oogjes van de kittens open gingen. Daarna heb ik de doos weer naar beneden verplaatst en zijn ze verder in de huiskamer 'groter gegroeid'. Moederpoezen zoeken altijd een plek die ze als 'veilig' ervaren voor hun jongen: rustig, niet teveel aanloop, weinig/geen herrie of fel licht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100