Kan een konijn tegen de regen?

Ik heb eeb tijdje een logeer-konijn in de tuin rondhupsen. Het is een Franse Hangoor en ze is een buitenkonijn. Ze kan zelf in en uit haar hok springen wanneer ze wil. Nu heb ik 2 vragen: 1. Als het regent blijft mevrouw gewoon midden in de tuin zitten en laat ze zich kletsnat regenen. Kan dat kwaad voor konijnen? Dacht nl altijd dat ze erg gevoelig waren voor verkoudheid ed. En 2. Ik doe haar s`avonds voor de nacht in haar hok, maar zou ik haar ook gewoon in de tuin kunnen laten? Ze kan er niet uitkomen verder. Ze is nl altijd best wel pissed als ik haar weer in d'r hok wil doen. Ze springt er uiteindelijk zelf wel in maar dat gaat niet van harte. Is het een optie om haar dan maar gewoon lekker los in de tuin te laten dus zowel dag als nacht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het een logeerkonijn is zou ik doen wat de eigenaar ook doet. Sluit die het konijn op voor de nacht zou ik dat toch ook doen. Mijn konijnen zitten ook in een ren buiten. Er zit een vrij hoog hek omheen maar omdat er geen gaas aan de bovenkant zit zou er evt toch een kat in kunnen klimmen. Ik weet dat ik dat risico overdag ook loop maar dan durven vreemde katten toch minder in onze tuin, 's nachts hoor ik soms een hoop herrie tussen onze kat en allerlei anderen. Verder weet ik niet hoe landelijk je woont maar er zijn natuurlijk nog meer rovers (bijv fretten). En laatst hadden we hier in de wijk opeens een uil (een hele grote) op een balcon zitten en de eigenaar in paniek erachteraan, beest was ontsnapt. Als dat een keer 's nachts gebeurt ben ik toch blij dat mijn konijnen dan binnen zitten. Mijn konijnen huppen trouwens ook gewoon (overdag) in de regen, zijn ze gewend en krijgen ze niks van (en ze kunnen naar binnen als ze willen) Toegevoegd na 1 uur: Ik kan er nog aan toevoegen dat mijn kinderen ook nooit naar bed willen op de tijd die ik denk dat goed voor ze is, en die hebben dan ook pech. Bij onze konijnen gaat het eigenlijk erg makkelijk. Het droogvoer (waar ze erg dol op zijn en wat ze afgewogen krijgen, te veel is gewoon niet goed), krijgen ze in 2 porties, de helft 's morgens, en ja ja, de rest in hun hok in de avond, huppen ze direct naar binnen om te gaan eten hoef ik alleen de deur maar dicht te doen. Kom ik daar te vroeg mee (20 uur of zo) dan hebben ze nog niet zo'n zin maar vanaf ca 21:30 uur komen ze aanrennen om te gaan eten)

Laat haar lekker buiten lopen. In de natuur gaan konijnen ook bij elk weer naar buiten. Ze worden vooral makkelijk ziek van tocht: Een hok waar het beestje beschutting wil zoeken moet ook echt beschutting leveren. En zolang het beestje niet wil.. Die weet prima zelf wanneer het te koud wordt en zoals gezegd, dan duikt ze zelf het hok in. Zorg er wel voor dat er geen katten ed in de buitenren kunnen komen..

Dieren zijn er op zich op gebouwd om dag- en nacht buiten te zitten, hoewel konijnen doorgaans ook in een holletje bivakkeren. De vacht kan tegen regen en als het konijn altijd buiten zit kan dat geen kwaad. Als het konijn niet uit de tuin kan en ook nergens onderdoor (graven) dan kan je het konijn ook de hele tuin geven. Ik zou wel zorgen dat het konijn naar binnen kan om te eten en te drinken. Toegevoegd na 3 minuten: Als ze in de regen zitten blijft het haar eronder overigens droog. Als het echt hard regent gaan ze wel naar binnen. Als het gaat hagelen zijn ze zo binnen hoor. Toegevoegd na 7 minuten: Ik hoor wel vaker dat sommige konijnen het heerlijk vinden om buiten te zitten. Door de waterafstotende vacht worden ze niet echt nat. Dit soort konijnen moet je volgens mij ook gewoon de ruimte geven en niet teveel binnen halen. Als je het hok open laat, kan het konijn er dan in komen?

Het is een hele goede zaak dat je konijn buiten zit. Ze hebben dan meer bewegingsruimte. Als het gaat regenen, zal het konijn wel beschutting zoeken, daar hoef je je geen zorgen over te maken. Uiteraard kunnen konijnen niet tegen tocht en vocht. Daarom graven ze in de vrije natuur hele diepe holletjes. (Heeft ook nog andere redenen) Je moet dus vooral opletten dat de opening van het konijnenhok niet naar het noorden staat gericht. Meestal komt de wind uit het noorden. (Niet altijd!) Ik zou haar zelf de keuze laten of ze in of uit het hok kruipt tijdens de nacht. Konijnen zijn namelijk nachtdieren. Uiteraard moet je er wel zeker van zijn dat er geen katten bij kunnen. Zorg dus voor een veilige afsluiting voor je langoor ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100