mijn agapornis van ongeveer 11 jaar oud plukt zijn veren eruit. wat kan ik hiertegen doen?!?

Hij is nu halfkaal aan zijn nek. We zijn bij de dierenarts geweest, hij zegt dat dat jeuk is of door stress, en gaf een vloeistof mee. Hebben we elke dag gebruikt heeft niet geholpen, ook extra vitamines in zijn water gedaan, helpt ook niet.
Hij maakt zichzelf dan schoon en plukt de groeiende veren er weer uit.. Dit is alleen maar rondom zijn nek, voor de rest laat hij het netjes staan, hoe komt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik raad je aan nogmaals naar de dierenarts te gaan. Zijn het geen huidproblemen, ongedierte, of andere medische problemen, dan blijft stress over. Ik begrijp uit je tekst, dat je agapornis alleen is. Is dat altijd zo geweest, is hij handtam? Vogels die alleen gehouden worden hebben heel veel aandacht nodig van de mens, en verder ook veel speel- en vliegmogelijkheden. Dat voorkomt verveling en verveling geeft stress. Uit verveling kunnen ze gaan krijsen en/of verenplukken. Je kunt dus nagaan, wat je vogel zou kunnen missen. Is hij altijd alleen geweest, dan kan het zijn dat-ie bijvoorbeeld aandacht mist. Is hij altijd met een andere vogel geweest en nu alleen, dan kan je overwegen om er een nieuwe agapornis bij te nemen. Veel succes!

plukken van veren kan stress, verveling of een lichamelijke oorzaak hebben.....zoiets is altijd moeilijk uit vissen, de vogel is al 11 jaar oud, hoe gedroeg die zich van te voren, is er in u eigen situatie iets verandert? het kan ook zijn dat ze allergisch is geworden voor de olie in zonnepitten, geef eens een tijdje voer zonder de pitten en kijk of er verbetering is, succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100