Wat kan ik nog meer doen om mijn hondje rustig te houden in de auto?

Ons hondje is dertien jaar en van nature erg nerveus.Ze is altijd bang geweest in de auto maar ik ben veel aan het oefenen door steeds iets verder met haar te rijden.We willen haar graag meenemen op vakantie(2 uur rijden).

Weet jij het antwoord?

/2500

bach bloesem recue remedy ondersteunt haar misschien een beetje. Toegevoegd na 29 seconden: sorry, moet rescue zijn uiteraard.

ik zag laatst op tv een programma waarin 2 hondjes zaten die heel rusteloos werden in de auto (ze waren gestolen geweest, uit de auto). De remedie was in dat geval om ze niet te veel te laten zien (in een kleine bench, die alleen aan de kant van het baasje open was), en door ze veel te belonen met hapjes als ze rustig waren. Misschien werkt het bij jouw hond ook? Toegevoegd na 11 minuten: hm bedenk me dat je dat mss al geprobeerd hebt ook.. het ligt ook wel een beetje voor de hand. maar ik denk dat vooral de kleine ruimte, en niet te veel input van de omgeving er voor kan zorgen dat het minder eng is voor de hond.

Valium

geef hem te ruimte en negeer het gedrag. elke keer dat je er 1 seconde aandacht aan besteed word het erger. bij een hond van 13 krijg je het er echt niet meer uit. maar je maakt het zelf erger door er mee bezig te zijn. als hij gaat zitten en jij zegt braaff goed zo doe maar rustig, bevestig je zijn angst. dus negeren. nergeren negeren.

kan je hem geen slaap tablet geven.Uiteraard in verhouding met het lichaams gewicht.weegt je hond 10kg heeft hij recht op een 1/7 van de hoeveel heid voor een mens

Als ze van muziek houd dan wat rustige muziek aan , houd ze van haar mand , dan de mand mee , maar je kunt ook eens meejanken , dat helpt het aan het overdreven eigen gedrag te denken .

Bij de dierenwinkel wat kalmerende pilletjes halen, en goed de gebruiksaanwijzing lezen, of misschien in de winkel wat meer informatie vragen. Succes !

helemaal niks !! de ene hond gaat graag mee de ander word ziek of nerveus .doe je niks aan .pilletjes geven vind ik geen optie . daar word je hond niet beter van

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100