onze buren hebben trainen een duitse herder voor politie hond, wordt 3 maal daags 10 min uitgelaten en zit de hele dag en nacht in de schuur, mag dit?

Ik snap dat dit soort honden niet teveel mogen socialiseren maar vind dit wel erg extreem, vooral met deze temperaturen en dan de gehele dag en nacht in de schuur, ongeveer 3 bij 3 m. Af en toe jankt hij nadat hij een kik geeft, alsof hij flink wordt gestraft, dit geluid gaat door merg en been, vind het vreselijk!

Weet jij het antwoord?

/2500

Hallo, Een hond waar mee getraind wordt is een 'gelukkige' hond. Al lijkt het u misschien zielig dat hij in een hokje zit van 3 bij 3 mtr. Deze hond zal met grote regelmaat op een training zijn waar hij al zijn energie kwijt raakt. Voor deze honden is deze sport (er even van uitgaande gezien uw berichtje dat ze ermee trainen) een ontzettende goeie uitlaat klep. En ze vinden het prachtig om te doen. Maar is dit niet het geval en wordt deze hond alleen maar in de schuur gehouden en er gebeurt verder niets mee, dan is dit zeker te betreuren. Juridisch gezien is er weinig mogelijk hierin. De hond heeft een ruim hok tot zijn beschikking en dus ook voldoende (wettenlijke) ruimte. En als de hond een nachtverblijf heeft en droog ligt is daar helaas niets aan te doen. Het mogelijke piepen wat u hoort als de hond geluid maakt, lijkt op een soort blafbandje. Dit is een apparaat die in de hondenwereld eigenlijk niet geaccepteerd wordt. Vele hondenvereningen staan dit ook niet toe. Echter is hier ook weing tegen te ondernemen, want het is vaak kiezen. Of de buren gaan klagen over een alom blaffende hond of dit. Nu begrijp ik uw terechte zorgen hierin, ik denk dat u de vraag die u hier stelt ook misschien eens aan uw buurman kunt voorleggen. Uiteraard raad ik u aan om dit te doen als de 'gemoederen' in goede verstandhouding is. Dit kan u misschien een boel verklaren, of in ieder gevan u het gevoel geven dat u er iets aan hebt proberen te doen. Met vriendelijke groet, Berrie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100