Zijn witte katten gevoelig voor de zon?

Ik heb een witte kat,op haar oortjes staat weinig haar en nu heb ik ergens gelezen dat als het zomer is de oortjes kunnen "verbranden" ik kan het diertje toch niet gaan opsluiten of de oortjes inwrijven tegen zonnebrand tja...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jaaa !! Dat kan en het kan ook huiskanker worden dus zeker insmeren met hoge factor als ze in de zon komen!! Ik heb op de praktijk al meerdere oorloze witte katten langs zien komen die getroffen waren door zon/huidkanker !!

Ze zal het wel overleven. Zou een dagje geiriteerd aanvoelen bij dr maar wat dr niet dood maakt haar sterker. Zou dr niet insmeren met zonnebrand! Je weet nooit wat voor reactie er komt! Katten zijn sterker dan je denkt ;)

Een witte kat daarmee bedoel je dus een albino mee? Als dat zo is dan heeft de kat geen pigment en dan heeft de kat eigenlijk helemaal geen bescherming tegen uv straling. Dus je kat verbrand erg snel als die in ze zon ligt of loopt. Insmeren lijkt mij dan een goed plan en misschien wel op het heetst van de dag als de zon erg fel is binnen houden. Lijkt me niet fijn om te verbranden en is pijnlijk ook dus ik zou daar zeker wel rekening mee houden.

Het huidje van een kat of hond kan altijd verbranden in de zon. Ze kunnen alle kleuren van de regenboog zijn. Ik zou de oren van je kat zeker insmeren, want verbrande oortjes lijken me nou niet prettig. Verder weet ik maar 1 ding echt zeker over witte katten. Een witte kat met blauwe ogen heeft meer kans op doofheid dan andere katten. Waarom dit zo is, dat weet ik niet meer. Mijn broer had ook een witte kat, maar die had genoeg haar op z'n oortjes. Dus hij heeft nooit moeten smeren met zonnebrandolie. Wel bij de oranje kat, die was al ouder en had haar verlies. Sccs met je kat. Oh en je kat insmeren met zonnebrand kan helemaal niet kwaad hoor. ;)

Wij hebben twee witte katten en die hebben daar nooit last van gehad en ze komen elke dag wel buiten, ook in de zomer. Niet alle witte katten zijn er dus gevoelig voor, maar als je het zeker wilt weten, smeer dan even de oortjes in met zonnebrand. Gr.

je zou het kunnen insmeren met een hoge beschermingsfactor,zelf hebben ook een witte poes gehad die is 19 geworden vorige maand overleden toen ze jong was bleef ze niet zo lang in de zon wel de laatste jaren en hebben we haar wel regelmatig na binnen gebracht

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100