Waarom zijn muizen zo ontzettend duur?

als ik (diepvries)muizen voor de katten koop, betaal ik bijna 17 euro voor een pakketje waar er een stuk of 13 inzitten.
de kiloprijs is dus astronomisch.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is natuurlijk een stuk goedkoper om zelf muizen te fokken en de nakomelingen in te vriezen . Maar dat moet je dan wel kunnen natuurlijk ; zelf doodmaken en invriezen. En de eerste weken tot ze groot genoeg zijn moeten ze wel gehuisvest worden en eten, dus of het uiteindelijk heel veel voordeliger zal zijn ? En je hebt er natuurlijk een extra categorie huisdieren bij. Die extra kosten maakt de fokker van de diepvriesmuizen natuurlijk ook, plus de opslag, de verpakking en het vervoer. Maar het blijft aan de dure kant ; misschien omdat er - in tegenstelling tot op ons vlees - geen subsidie op zit ? Wat dat betreft is af en toe een kippenvleugeltje wellicht een goedkopere oplossing. Bovendien is kattenvoer zo volledig, dat ze muizen of kuikens eigenlijk alleen maar nodig hebben 'voor de lekker' , als een soort extraatje. Eerlijk gezegd komt onze kat vaak genoeg met een zelfgevangen muisje terug ; vaak genoeg om dat extra hapje niet te hoeven kopen. Het enige dat me blijft verbazen is dat je kattenvoer in de meest onnatuurlijke (voor een huiskat) smaken hebt, zoals rund, lam, hart en zalm) maar niet gewoon in ' muis' . Want dat zouden ze toch het allerlekkerste moeten vinden ?? Of zouden baasjes hun eigen smaak gebruiken en te weinig blikjes Whiskas Muis, Kitkat Rat en Felix Eendagskuiken kopen ? Toegevoegd na 1 minuut: KittEkat ; foutje....;-)

Hoi Rineke, op onderstaande link lees ik 25 stuks voor ruim een tientje. Da's toch een stuk goedkoper!

De prijs van diepvries-muizen schijnt gerelateerd te zijn aan diepvries-ééndagskuikens en diepvrieskatten.

Bronnen:
www.niettegeloven.nl

Tip: koop wat levende exemplaren en ga zelf fokken. Ben je ongetwijfeld goedkoper uit. Toegevoegd na 30 seconden: Oh en je mag ook gratis bij mij thuis langskomen. Er zitten er meer dan genoeg in de tuin (en af en toe ook in het konijnenhok)

Waarom zou je in vredesnaam diepvriesmuizen voor je katten aanschaffen? Een kat is zelf fantastisch in staat om muizen te vangen. Sterker nog: Daar zijn ze voor! Als je diepvriesmuisjes gaat aanschaffen vind ik dat de omgekeerde wereld. Bovendien doe je op die manier mee aan dierenmishandeling: Die muizen zullen geen leven hebben gehad voordat ze vriesdroog werden ingevroren...brrrr. Dus ik zou zeggen: Beschouw je jezelf als een dierenvriend? Laat je katten dan lekker in de vrije natuur, op een natuurlijke manier zo af en toe een sappige muis verorberen! De muis een goed leven, en de kat ook! en voor de rest: Droge brokjes, zodat je katten niet moddervet worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100