Ik heb Zaterdag een Puppy hond gekocht, moet ik deze laten chippen, of is dat te veel Big Brother?

Graag de voor en nadelen wat in je opkomt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voordelen: -Als er iets met je hond gebeurt, dan kan de dierenambu jou snel informeren vanwege zijn chip. -Als je hond wegloopt, en hij wordt ergens gevonden, wordt er door de dierenambu meteen gekeken of hij een chip heeft. Zo ja: je bent herenigd. Zo nee: oproepen e.d. maar dat baadt niet altijd. Weglopen kan de allerliefste en best luisterende hond doen. Mijn hond hangt heel erg aan mij, luistert geweldig, maar zodra hij loopse honden ruikt moeten ramen en deuren dicht (hij is dan zo de weg kwijt dat hij zijn kop 1x door het kattenluikje duwde, en zo mbv het verwijderen van de hele deur er pas weer uit kwam). -Als jouw hond wordt gevonden, en het baasje is niet te achterhalen, is hij na een week of 2 van de gemeente, en daarna kan hij een nieuwe baas krijgen via het asiel. Nadelen: -Als de chip gaat 'lopen' kan dat gevolgen hebben voor de gezondheid. Dit gebeurt maar zelden gelukkig. -Voor de baas het idee van: er zit een chip in het lichaam van mijn hond (je voelt het ook bij de meeste honden). (En daarbij: big brother. De hond zelf boeit het niet dat hij een nummertje is voor organisaties.) Kijk wat jij belangrijker vindt. Ik zou het wel doen. Zoals ik al zei; een hond of kat kan binnen zitten, zo goed luisteren als het maar kan, maar bestaat altijd een kans dat hij/zij wegloopt of verdwaald raakt (bijv. als hij/zij dement begint te raken), of zelfs ontvoerd wordt (dat is gebeurd bij een kennis van mij, gelukkig is de hond weer terug na 3 maanden... bijna een broodfok hond geworden in Polen! Maar dankzij de chip weer terug.)

Handig, voor als hij wegloopt/ ongeluk krijgt.

Het is jouw hond en jij bepaalt wat ermee gebeurt, niet de staat! Als jij het nodig vindt, moet je het gewoon doen.

ja, doen! ik werk op de dierenambu, en ik ben er zo blij mee als een dier is gechipt! ipv het dier naar het asiel te brengen (zijn kosten aan verbonden als je 'm weer ophaalt) kan je 'm vaak meteen weer herenigen met z'n baasje. een kanttekening: de chip is zo goed als de registratie er achter, dus hou het bij als je verhuist of een ander tel. nr. neemt.

natuurlijk laten chippen ik vind dat ze dat moeten verplichten voor alle huisdieren ook katten endergelijke zeker als er iets gebeurd of als de hond iets doet moet de eigenaar achterhaald kunnen worden

Hoezo Big Brother? Denk je dat je puppy je later zijn gebrek aan privacy zal kwalijk nemen? De chip heeft de functie van de oortatouage van vroeger, maar dan beter. Als je je puppy ooit kwijtraakt, kan de dierenambulance, de dierenarts of het asiel waar hij terecht komt direct jou vinden om je met je pup te herenigen. Ook is de chip nuttig in combinatie met het dierenpaspoort, waar de vaccinaties in worden geregistreerd. Als je je pup ooit onderbrengt in een dierenpension of meeneemt naar het buitenland, kun je bewijzen dat dít echt de hond is die de vaccinaties die in het paspoort staan heeft gehad. In die gevallen zijn vaccinaties vaak verplicht (en terecht!), dus dan is het goed om te kunnen bewijzen dat je hond echt is ingeënt.

mijn vriendin is haar kat kwijt geraakt. daarna heeft ze hem laten chippen. als hij nu weg is hoeft ze hem niet op te halen in het asiel

Weet je wat mij eerlijk gezegd heel erg verbaast??? Dat je pup niet door de fokker al gechipt is !!! Een goede fokker zal dit nl. al hebben laten doen bij de puppy-entingen, en dan krijg je het vaccinatie-boekje mét het chipnummer mee, als je je pup komt afhalen. Maar als hij/zij nog niet gechipt is, dan gelijk bij je eerste dierenarts-bezoek laten doen - alle voor- en nadelen zijn al genoemd...Het gebeurt boven de linkerschouder, en is eigenlijk net een injektie. Toen ik mijn(11-jarige) 2e hands poes kreeg, heb ik het gelijk laten doen, en ze piepte niet eens.

Alleen maar voordelen: als 'ie wegloopt of wordt meegenomen door anderen, kun je eventueel altijd bewijzen dat hij bij jou hoort... Dus: gewoon doen! NB Niet Big Brother, maar Animal Farm!

Altijd! Het is zelfs tegenwoordig verplicht! (voor katten volgt de verplichting later)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100