Wat voor soort kat is dit?

Kan iemand mij vertellen wat voor soort kat dit is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dit is een mooie rooie huis-, tuin-, en keukenkat. vrij algemeen worden rasloze katten europese kortharen genoemd. feitelijk is dit onjuist, echte europese kortharen zijn raskatten, vooral populair in scandinavie. htk-katten en europese kortharen komen qua uiterlijk en karakter wel overeen.

Een europees korthaar. Zo worden alle katten genoemd die niet tot een overig ras horen.

De soort is Felis catus behordende tot de familie Felidae. Het ras is Europees korthaar tenzij je een dierenpaspoort hebt met daarbij het bewijs dat het om een raszuivere kat gaat. De term wordt in Nederland en België ook wel gebruikt voor huiskatten die niet tot een speciaal ras behoort en geen stamboom hebben. Omdat dit zoveel voorkomt wordt het ook wel de huis-, tuin- en keukenkat (HTK) genoemd. Toegevoegd na 1 minuut: Op zich bestaat het ras Europees korthaar ook wel. De oren en kortharige vacht zijn wel kenmerkend. De katten zijn meestal niet raszuiver. In de bronnen meer informatie over het ras.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_korthaar
http://www.allemaalkatten.nl/kattenrassen/...
http://www.uwhondenkat.nl/katten/kattenras...

Europese korthaar,maar hij heeft wat kleine kenmerken van een britse korthaar. De vacht en op foto 1 zijn bolle kop

Ik had een oosterse korthaar, d.i. een kruising tussen een europese korthaar en een siamees, die had wel een dergelijke tint vacht, en bij deze staan de ogen ook wat aparter als bij een gewone europese korthaar. misschien dat de siamees twee generaties terug zat.

een rosse cyperse europese korthaar of een britse korthaar .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100