Stel ik heb een mannetje en een vrouwtjes konijn, één hok en geen plannen om een nestje te krijgen, wie kan ik dan het beste laten "helpen"?

Het hok is aangeschaft en in de komende paar weken ga ik me orienteren op een nieuw vriendje.
Aangezien het een mooi groot hok is en ik het zielig vind om één konijntje alleen te kopen, overweeg ik dus om er twee aan te schaffen.
Natuurlijk zou ik kunnen overwegen om twee vrouwtjes te nemen, maar ik vind juist de mannetjes konijnen zo mooi, omdat ze van die dikke kopjes hebben.
Twee mannetjes staat volgens mij echt garant voor bonje in de tent, dus lijkt een koppeltje met de beste oplossing.

Omdat ik niet echt van plan ben om over één jaar 20 konijnen te hebben, lijkt het me verstandig om maatregelen te nemen. Wie kan ik dan het beste helpen?

Het lijkt me dat de ingreep bij het mannetje het kleinst is, om een vrouwtje te steriliseren moet ze echt opengesneden worden denk ik.
Zitten mijn gedachten er ver naast of geldt het ook voor het mannetje dat er een hele operatie aan vast zit?

Zijn er eventueel nog andere oplossingen (behalve het aanschaffen van een tweede hok)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb ook een koppeltje mannetje en vrouwtje.. Beiden, laten helpen is de beste optie ze worden hier allebei rustiger van en lief voor elkaar. ze hebben dan ook geen drang om elkaar steeds te berijden...ook het vrouwtje doet dit bij het mannetje in haar ' periode'. daarbij is het bij vrouwtjes een heel goed middel om baarmoederhalskanker te voorkomen wanneer met sterilisatie ook de baarmoeder wordt verwijderd.

bij een ram is de operatie makkelijker dan bij het vrouwtje dan een snede via hun buik net als een poes ja je gedachten zijn goed ja echt een 2e hok is het beste vraag het na bij een dierenarts

Het licht eraan wat je wilt als je het niet uit maakt hoeveel geld het kost moet je het vrouwtje laten steriliseren omdat ze dan minder krans krijgt op veel ziekte's maar dat is idd wel iet meer en duurder. Het mannetje kan ook worden gesteriliseerd dat is makkelijker goedkoper maar hij zal dan gewoon evensnel bepaalde ziekte's krijgen als normaal. Dus het is wat je wilt..

Bij het mannetje, hij valt het vrouwtje dan minder lastig, wordt zelf rustiger en als je alleen het vrouwtje laat helpen krijgt ze het heel moeilijk door het mannetje. Castratie en Sterilisatie Castratie en sterilisatie worden vaak door elkaar gehaald. Castratie houd in dat bij de ram de zaadballen en een stukje zaadleider worden verwijderd, en bij een voedster de baarmoeder en eierstokken. Sterilisatie houd in dat de zaad of eileiders worden afgebonden of doorgeknipt. Het best is dus om je konijn te laten castreren, hierdoor veranderd namelijk de hormoonhuishouding. Je konijn gaat minder rijden en stopt met sproeien, word soms aanhankelijker en soms iets minder druk. Als je een ram alleen laat steriliseren zal hij, als hij samen komt te zitten met een voedster, haar bijna "verkrachten" en nauwelijk met rust laten. Dit is natuurlijk niet fijn voor de voedster

Bronnen:
http://www.bunnybunch.nl/konijnen/castrati...

Bij het mannetje want nouja... Een vrouwtje kan niet dekken en zonder het mannetje dus geen baby's krijgen

Beide laten helpen, mannetje omdat die anders blijft proberen en vrouwtje omdat castratie preventief tegen baarmoederkanker/ontsteking werkt, net als bij de teef. Dus beste is beide laten helpen. Wel super goed om 2 konijntjes te nemen :)!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100