Mijn konijn gromt bijt en rent razendsnel door haar hok als ik haar voer geef. Hoe kan dit? {Waarom doet ze dit?}

als ik mijn konijn eten wil geven dan gaat ze grommen, bijten en heel snel door haar hok rennen. Wat kan ik er aan doen of wat moet ik laten doen zodat zij dit niet meer doet? Het geeft geen prettig gevoel en het is ook niet prettig om gebeten te worden terwijl ik haar alleen wilt voeren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het komt voor dat konijnen een ietwat minder leuk karakter hebben. Ik heb er ook ooit één gehad die ik met een leren motorhandschoen moest voeren, omdat ze me anders beet en krabde. Ik heb van alles geprobeerd, maar het is me niet gelukt om haar dat gedrag af te leren.

ohjee, jij bent in het bezit van een 'pitbull konijn' voernijd....konijnen kunnen dominant zijn, en weten dat ze een paar vlijmscherpe wapens hebben. het grommen (jij geeft mij NU mijn voer!!) het rennen (JAA!!!!! mijn voer!!!...een zekere spanning die moet ontladen) zo veranderde onze lieve Pucky ook in een pluizig monster. het 'vreemde' was dat hij dit alléén naar de kids deed. deze schrokken namelijk, en het konijn had de 'power' ze konden niet aaien, niet voeren helemaal niets. 'euca' zelf is iets minder bang uitgevallen en gaf het konijn bij elke aanval een klein tikje op de wang en zei duidelijk 'NEE'. samen met de kids hebben we dit heel veel herhaalt en geoefend. zowel bij kids als konijn viel het kwartje dus toen Pucky de opzet snapte werd weer een gezellig knuffelkonijn en dat is het nog steeds :) bij het voeren is er geen sprake meer van de konijnen formule 1 door het hok. meneer weet wat er komen gaat, wat er verwacht word en is dus rustiger aangezien iemand anders de scepter zwaait. laat dus nooit merken dat je bang bent (doe desnoods handschoenen aan, ze mag NIET merken dat haar gedrag een gewenst effect heeft) mensen vergissen zich in de intelligentie van een konijn. je kan ze heel veel leren, maar zeker ook dingen áfleren. bepaal wel eerst wat je strategie gaat worden, en wees hier consequent in. heel veel succes!!

Misschien is ze weer loopt of heeft ze gwoon n grotere ren nodig......

probeer ander eten en een ander omgeving misschien is ze gestrest ga ook eens naar de dierenarts

Is het een jong konijntje, dan moet je heel veel knuffelen en op je schoot voeren, doe dan wel wanten aan of iets dergelijks ter bescherming van je handen (had ik ook met me vorige konijn, dat kwam omdat ze bij de fokker in een hok met te veel konijntjes zat en werd gebeten door haar broertjes en zusjes en bang was geworden) En rennen als er eten komt doet elk konijn *gedachte van konijn* JEEEEE ETEN ETEN ETEN ETEN

Als ze dit eerder niet heeft gedaan, naar de dierenarts, dan heeft ze misschien iets onder de leden waardoor ze zich niet prettig voelt. Het kan veroorzaakt worden door stress/verveling. Een groter hok met genoeg afleiding kan helpen. Geef je konijn tunnels, takken, trappetjes, verstop lekkere knabbels in een bolletje hooi en omwikkel dat met (ongebleekt/ongeverfd) raffiatouw, dan heb je een soort kindersurprise voor konijnen, maak spiesjes (zonder scherp puntje!) met lekkere groente en fruit die je omlaag hangt vanaf de bovenkant kooi, zodat ze een beetje moeite moet doen etc. Verder ben ik (en konijnenspecialisten) van mening: 1 konijn is geen konijn. Kortom een konijn is een groepsdier en dient NOOIT alleen gehouden te worden. Een fijn maatje zal voor veel levensgeluk zorgen bij je konijn. Knaagdierenopvangcentra bieden vaak de mogelijkheid om met je konijn te 'daten', zodat je een goede match kan vinden. Verder kan het helpen je konijn te laten steriliseren. Dit is sowieso aan te raden, want vrouwtjeskonijnen ontwikkelen bijna ALTIJD op een gegeven moment baarmoederkanker. Dit is doodsoorzaak nummer 1 bij konijnendames en erg onbekend. Door sterilisatie voorkom je dit. Verder moet je veel tijd en geduld hebben, voer lekkere hapjes door de tralies, veilig voor haar tandjes. Ze moet jou gaan associëren met iets fijns. Konijnen houden niet zo van opgepakt worden. Laat haar via een trappetje zelf in en uit haar kooi stappen als je haar los wil laten lopen. Succes!

Een heel vervelend probleem ik weet er alles van! De mijne voegde er ook nog eens een aanval met de voorpoten aan toe. Er worden hier boven een aantal nuttige tips gegeven: - zorgen voor afleiding - een vriendje (denk daarbij idd aan de opvangcentra!!!) - castreren - consequent dominant zijn Echter blijft de mogelijkheid bestaan dat, ook al heb je dit allemaal geprobeerd, je konijn dit gedrag blijft vertonen. Dan heb je helaas gewoon pech en dat is heel naar want je houdt toch van zo'n beestje! Succes!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100