wat kan ik beste doen met een beagle die schrik heeft van vreemde mensen op straat en als se op bezoek komen,op straat trekt se dan zo hard

ofwel kruipt se weg met haar staartje tussen haar poten
wie zou me raad kunne geven met hoe ik haar angst wat te overwinnen valt?
groetjes ibackje

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Til haar op want bij jou is ze veilig. Geef de andere persoon een hand of praat met die gene zo ziet ze dat het goed is. Laat diegene niet meteen de hond aanraken dat komt later. Sowieso wil je haar aan een ander laten wennen dan moet die gene op de grond gaan zitten (zelfde niveau als de hond) en net zo lang tot de hond vanzelf komt. Ookal duurt het uren!

Volg ,,dieren onderwerpen,, op National Geographic, Animal Planet, Discovery en Nederlandse tv zenders. De hondenfluisteraar is 1 zo,n goed onderwerp. Volg met de hond een cursus of schaf een boekje aan mbt informatie over uw hond. Velen schaffen eerst een huisdier aan en verdiepen zich niet in de materie wat er allemaal om de hoek komt kijken qua verzorging.

Je zou eens een cursus kunnen volgen dat gegeven wordt door een gedragsdeskundige. Heb dit meer dan 15 jaar geleden met mijn hond gedaan en het heeft gewerkt. Zonder dieronvriendelijke methodes. Kijk anders eens op de site van Quiebus. Zij werken op een diervriendelijke manier. http://www.quiebus.nl/

Als een hond eenmaal geschrokken is of een angstige houding aanneemt, mag je hem niet meer optillen. In dat geval bevestig je zijn schrikreactie: zie je wel, de baas vindt het ook eng, ik heb dus gelijk. Negeren en zeker de vreemden, die moeten hem hélemaal negeren. Riem niet strak houden. Zelf heel ontspannen zijn. Niet dwingen in een situatie die hem angst aanjaagt. Laten de vreemden hem niet aankijken, niet tegen hem praten. Vreemden moeten zijdelings langs hem gaan, niet op hem aflopen en voorlopig ook niet op de knieën gaan. Als er vreemden op visite komen, leg je de hond op zijn plaats. Bezoekers moeten hem met rust laten. Pas als hij uit eigen beweging komt en zijn neus gebruikt en geuren opsnuift, mag hij heel kalm in de kring betrokken worden. Op deze manier leert hij dat hij niet angstig hoeft te zijn. Laat niemand in eerste instantie naar hem grijpen, maar als hij zelf komt, mag hij wel de kans krijgen om zich wat te ontspannen. Het zal dan iedere keer beter gaan. Niets forceren, kan maanden duren voor het vertrouwen er is.

stel de hond niet gerust, zo keur je het gedrag wat je niet wil zien juist goed. hou de hond kort aan de lijn, en zoek een rustige situatie op waar mensen zijn. loop alsof er niets aan de hand is, ook als de hond protesteert door te willen blijven staan. hij moet ondervinden dat de angst niet gegrond is door andere ervaringen op te doen. op het momtent dat de hond rustig is en het gedrag vertoont wat je wil zien kan je de hond belonen (hij leer dan 'enge' dingen te ervaren als iets positiefs) in huis kan je de hond aan de riem doen. spreek af dat de hond niet word aangehaald en ze niet naar hem kijken of op hem reageren. hij zal moeten blijven zitten om te ervaren dat dingen niet eng zijn. zelf hier ook niet op reageren, maar duidelijk laten zien wat je verwacht van de hond. na een paar keer oefenen zal je zien dat het beter wordt. is de hond echt overal bang voor dan is er meer aan de hand en zal je professionele hulp nodig hebben hierbij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100