waarom rent mijn hond achter zijn eigen staart aan.. om gewoon te kunnen spelen? of omdat ze niet weet dat het haar staart is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je hond kan prettig gestoord zijn en zijn enthousiasme uiten door achter zijn eigen staart aan te gaan. natuurlijk weet hij wel dat het zijn eigen staart is (heeft er vast weleens zijn tanden in gezet) maar dat wil niet zeggen dat een eigen staart daarom minder leuk is om mee te spelen. bovendien is een eigen staart altijd aanwezig. het najagen van een eigen staart kan ook een uiting zijn van frustratie of verveling. gaat de hond achter zijn eigen staart aan zonder dat hier een aanleiding voor is, of als een speels aspect niet de aanleiding is hiervoor zit een hond niet lekker in zijn vel. dan is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen om de oorzaak te achterhalen en deze weg te nemen.

Beide;) het is een natuurlijk verschijnsel.

Het kan een teken van verveling zijn, vooral als het samengaat met continu geblaf. Vooral honden die langdurig alleen in een kennel of in een tuin zitten kunnen dat gedrag gaan vertonen. Het kan ook betekenen dat de hond bang en nerveus is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100