Wat is/was er mis met onze poes? (serieuze vraag!)

Gisteravond kwam mijn vriendin thuis en hoorde ze uit de slaapkamer geluid van een flinke knokpartij tussen de kat en poes. De poes kwam vervolgens de slaapkamer uit en sleepte haast haar achterlijf mee. Achterpoten kon ze amper op staan en ze 'liep' steeds een meter en ging dan weer even zitten. Op de bank springen lukte haar niet meer. Ik kwam later thuis en toen was het nog slechter volgens mijn vriendin.
Je kon gewoon overal aan zitten bij de poes, met de achterpootjes gaf ze maar een klein beetje tegendruk als je er aan zat. Ze spinde, was net zo alert als anders, kon nog wel redelijk probleemloos haar kop krabben met haar achterpoot. We hebben de rest van de avond haar achterpootjes gecontroleerd en die werden niet kouder en besloten dat we (sommigen zullen het hier dit dom vinden...ik weet het) vanmorgen naar de dierenarts zouden gaan. Met angst voor de vreselijkste vooruitzichten naar bed gegaan maar tot onze verbazing toen we vanmorgen wakker werden was ze weer springlevend. We hebben de hele dag op haar gelet, maar ze gebruikt haar achterlijf en poten weer alsof er nooit wat aan de hand was.
Ze heeft dit nooit eerder gehad en we weten niet of het verband houdt met de knokpartij, begin van de dag was er ook nog niks aan de hand. Maandag nemen we alsnog contact op met de dierenarts.
Heeft iemand dit ook al eens meegemaakt? Wat zou dit kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals al eerder genoemd zal het mogelijk een beklemde zenuw of een kneuzing aan een van de ruggenwervels zijn (geweest). Mogelijk is ze gevallen of kwam het door de knokpartij. Dat je gewacht hebt is nu goed gegaan, maar was toch erg onverstandig. Met zulk letsel is het niet ondenkbaar dat de poes ook mogelijk interne bloedingen zou hebben of een gescheurde blaas wat nog wel voorkomt. Dan had je haar de volgende ochtend dood kunnen aantreffen. Gelukkig is het goed gegaan, maar houd haar minstens een week binnen om haar te laten herstellen. Als ze nu buiten weer rare capriolen gaat uithalen, kan het alsnog erger misgaan. Het lijkt me ook verstandig om haar toch even te laten checken door de dierenarts maandag. Mogelijk heeft ze meer opgelopen dan dat je als eigenaar niet direct opvalt. Als ze toch heeft geknokt, kan je beter haar hele lijfje goed nakijken op wondjes, hoe klein ook en houdt deze in de gaten. Een krab of beet ontaardt al gauw in een abces. Meestal is het werkelijke wondje dan maar een speldenknop groot, omdat het vuil er niet uitkan gaat het ontsteken. Check ook even in haar mondje, geen tandjes beschadigd? Bij een val of aanrijding breken vaak hoektanden af. Wordt ze op enig moment sloom, minder alert of stopt ze met eten/drinken/plassen/poepen, dan DIRECT de spoeddienst bellen. Voortaan toch in ieder geval met de spoeddienst bellen als zoiets gebeurt en liever nog gaan!

Onze kat heeft hetzelfde gehad, bleek een vorm van epilepsie. Gr. Jeroen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100