waarom vinden vele katten een kerstboom leuk?

kersttijd komt eraan en de kerstboom staat weer op..
maar onze jongste poes nena blijft de kerstboom geweldig vindn en klimt erin aangezien ik haar 10 keer per dag uit de kerstboom moet halen blijft ze het nog doen. wat vinden ze zo leuk aan een kerstboom?
p.s: ze heeft voldoende speelgoed krabpaal noem het maar op

Toegevoegd na 5 minuten:
kunstboom

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

onze katten vinden de boom ook geweldig. het helpt wel om ze een paar losse kerstballen te geven om mee te spelen op de grond. lekker met ze spelen en afleiden dan maar met glimmende speeltjes. helemaal voorkomen kan je het niet dat er weer eens een kat in de boom klimt. het heeft ook wel wat gezelligs zolang de boom maar niet omvalt.

Katten vinden het over het algemeen leuk om ergens in te klimmen. De kerstboom wordt dan ook gezien als een nieuw speeltje. En dan wel een hele leuke met allemaal glinsterende dingen e.d. Je kunt er makkelijk in klimmen met al die handige takken. Als je het vanuit de kat bekijkt is zo'n boom helemaal super!

de ballen en de lichtjes vinden ze geweldig.alles fonkelt.....plus de geur van de boom...katten die buiten komen en een boom zien gaan er ook in...

je hebt iets in huis gehaald waar enorm veel interessante geurtjes aan zitten. verder is het volkomen natuurlijk gedrag voor een kat in een boom te klimmen. en dat jij er dan nog ballen inhangt die er zo heerlijk uitgezwiept kunnen worden, maakt het helemaal af ;)

Een boom vol nieuw en interessant speelgoed, dat ziet de kat! Ballen, slingers, glimmertjes, slingers, allemaal heel verleidelijk! Opgehangen in een mooie 'klimpaal'. Neem alleen kunststof ballen, dan blijft de schade beperkt als je kat er met een bal vandoor gaat. Pas op voor die hele dunne glimsliertjes. Een kat van mijn ouders at ze op! Die kunnen behoorlijke vervelende darmobstructies vormen. En engelenhaar is helemaal troep (ook voor je handen) dus laat dat achterwege, net als spuitsneeuw. Verder, niet straffen, maar geef je kat zijn eigen speelgoed als hij weer eens in de boom zit te vissen. Even flink sprayen met keep-off spray kan ook helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100