een paard op mijn werk waar ik erg aan gehecht ben geraakt, wordt binnenkort verkocht aan de slacht, moet ik haar kopen?

k heb 4 jaar met veel plezier op haar gereden en met haar gewerkt, ze heeft altijd enorm haar best gedaan en ik ben erg aan haar gehecht geraakt. de afgelopen anderhalf jaar kon ze niet meer werken, na het krijgen van een veulen is haar achterhand verzakt. door middel van fysiotherapie, oefeningen, masseren etc door professionals hebben we geprobeerd haar weer goed te krijgen, maar dat is helaas nog niet gelukt. mijn baas heeft een bedrijf, en geen geld en tijd voor een zorgenkindje zoals zij. hij heeft het geprobeerd, maar nu moet ze weg. omdat hij geen slecht paard wil verkopen aan iemand (die dan misschien toch met haar gaat werken), betekent weg dus naar de slacht.
ik heb eigenlijk geen geld en tijd om een paard te kopen en te onderhouden. en ik had altijd bedacht dat als ik een paard zou kopen, het er een zou zijn waar ik wat mee kan (rijden, mennen) dit is een lieverd, en wie weet, met veel inspanning komt het nog een beetje goed, maar echt op haar rijden kan waarschijnlijk nooit meer.
ik weet wel..je kan ook leuk wandelen en grondwerk doen, maar toch. ik twijfel. enerzijds wil ik haar niet laten stikken (dat heeft ze bij mij ook nooit gedaan) anderzijds sta ik niet echt te springen om nu voor de komende 20 jaar (ze is pas 6) een zorgenpaardje te hebben en te moeten onderhouden

wat is wijsheid?
haar kopen en weggeven aan iemand anders heb ik ook al bedacht, maar ja, aan wie dan en hoe weet je zeker dat diegene ook echt echt goed voor haar zal zorgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100