Onze kitten is dominant naar onze oude kater. Hoe kan ik dit gedrag veranderen?

Als de oudere kater (3 jaar) bij hem in de buurt komt gaat hij blazen en grommen. Onze oude kater wil wel contact maken met de kitten, maar de kitten lijkt hier niet van gediend te zijn. Wat nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

niets... laat de katten op hun eigen tempo aan elkaar wennen.. het is wel een voordeel dat de kitten nog niet wil, die moet gewoon wennen... over een paar dagen went de kitten wel, en kunnen ze met elkaar door een deur..

dit heeft niets met dominantie te maken. het lijkt er eerder op dat je kitten angstig is (angst-agressie). heb je het kitten pas in huis? geef het dan de tijd. het is positief dat je kater contact zoekt, maar je kitten heeft hier blijkbaar wat meer tijd voor nodig. speel lekker met hem, zodat hij los komt, en het minder eng gaat vinden als je kater ook mee doet.

Ik heb hetzelfde meegemaakt en het enige wat ik heb gedaan is hun de tijd geven om aan elkaar te wennen. De kitten moet wennen aan de nieuwe omgeving en dan is daar plotseling ook nog een grote poes. Bij mij kwam het contact tussen de 2 katten er vanzelf. Het blijven natuurlijk eigenzinnige dieren met een eigen karakter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100