waarom poept mijn kat binnen?

hallo sinds 6 weken poept mijn poes vaak binnen volgens onderzoeken dierenarts is ze gezond... ze begon hiermee 5 maanden geleden 1 kee rin de week ongeveer nu is het 4 keer in de week
haar kattenbak is heel erg schoon 2 keer per dag word die verschoont.
eten en drinken heeft ze volop.
omgeving schoon geen andere katten.
Het valt me op dat ze het juist doet als iets haar niet zint.
als ik met 3 boodschappentassen thuis kom ne pak even snel me tassen uit word ze pist en gaat ze poepen.
als de gangdeur naar boven dicht is gaat ze poepen.
help mij aub want ik geef de moed wel op zo

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

met zo weinig info is het gokken. ziet de ontlasting er goed uit, niet te hard? mogelijk helpt een tweede bak, veel katten vinden het fijn om niet op dezelfde bak te poepen en te plassen. hoe oud is je kat? oudere katten kunnen artrose krijgen, en de instap wat moeilijk vinden. het zou ook kunnen zijn dat iets haar idd niet zint, puzzel daar eens over, zodat je mss de oorzaak weg kunt nemen. heeft de dierenarts het beestje grondig onderzocht? veel vragen, ik probeer mee te denken:)

Sluit haar eens op in een kleinere ruimte en negeer haar eens een poos. Zet de bak bij haar in de kamer (douche ruimte is vaak hiervoor een prima plek. Laat haar zien wat er gebeurd als ze er maar oplos poept en piest.

Op basis van een mail is niet te zeggen waarom ze dat doet. Ga vooral snel met haar naar de dierenarts, want de kans dat er een medische oorzaak is, is zeker 50%. Katten verbergen pijn en ziekte zo veel mogelijk en zijn daar erg goed in. Is het een gedragsprobleem, dan kunnen er talloze oorzaken zijn. De tip om de kat op te sluiten, die hier wordt gegeven, is zeer dieronvriendelijk. Je moest eens weten hoe veel katten in huis pissen en poepen door pijn, en worden opgesloten. Of gestraft. Straffen werkt ook niet. En een kat gaat niet buiten de bak poepen omdat hij pissed is. Dat in elk geval niet. Meer informatie over onzindelijkheid vind je op http://kattengedrag.forumup.nl/viewforum.php?f=13&mforum=kattengedrag&sid=6d377f0238a4a8643f0d291a19cfd93d Als een kat buiten de bak poept kan dat grofweg 3 oorzaken hebben - medisch (50%) - gedragsprobleem (talloze mogelijkheden!!) - onvoldoende en/of onjuiste kattenbakvoorzieningen. Meer informatie over onzindelijkheid met plas en probleemgedrag in het algemeen staat ook in mijn boek Kleine kattengids. Niet de moed opgeven hoor, dat is nergens voor nodig. Elles Nijssen kattengedragsdeskundige Toegevoegd na 2 minuten: Ik zie nu dat je al naar de dierenarts bent geweest. Was dat wel een dierenarts gespecialiseerd in gezelschapsdieren, en is er gedegen onderzoek gedaan? Heeft de dierenarts ook gevraagd hoe de poep eruit ziet? heeft hij de kat in beweging geobserveerd?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100