Kan je legaal torrents downloaden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Torrents kun je altijd legaal downloaden. In Nederland is downloaden sowieso legaal. Je mag downloaden voor eigen gebruik. Verspreiden en verkopen van gedownload materiaal is echter wel weer verboden. Ook aanbieden en verkopen van legaal verkregen maar daarna gedupliceerd materiaal is verboden. Downloaden mag dus.

Als het gaat om muziek die gratis wordt verspreid over het internet en die vervolgens in een torrent belanden, ja. Voor de rest, nee.

nee torrents zijn niet legaal ook al zijn er sites die ze tegen betaling aanbieden het blijft illegaal

Een torrent is alleen maar een manier om data te downloaden. Of het legaal of illegaal is hangt af van de copyrights die eventueel aan de data (film of muziek etc) vasthangen. Je mag geen zaken gebruiken waar je rechten voor zou moeten betalen. In theorie kan je dus prima legaal torrents downloaden. In de praktijk gaat het hier voor 99,99 procent om copyright beschermd materiaal en ben je dus illegaal bezig.

Downloaden mag wel als het "beperkt blijft tot enkele exemplaren en uitsluitend dient tot eigen oefening, studie of gebruik van degene die de verveelvoudiging vervaardigt," met nog het een en ander aan uitzonderingen. Zie bron.

Bronnen:
http://www.iusmentis.com/auteursrecht/nl/t...

Torrents zijn legaal, wat je ermee download is what matters.

je mag downloaden, met torrents kan je beide kanten op legaal en illegaal, en sommige dingen mag je weer wel uploaden voorbeeld elke open software mag zonder beperkingen terug aangeboden worden zonder restricties bv linux besturingssystemen,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100