Wat kan de reden zijn dat mijn printer CANON6151 niet meer afdrukt (zie beschrijving)?

Mijn printer drukt plots niet meer af. Kopiëren enz. doet hij nog wel, er is ook voldoende inkt aanwezig.
Het icoontje van de printer is zichtbaar op mijn laptop, dus de connectie met mijn laptop is er. Dus ik neem aan dat het iets in mijn laptop is?
Want ik heb de handleiding van CANON6151 bekeken, en geen van de problemen die er beschreven worden waardoor de printer niet meer zou afdrukken, bestaat. Ik heb ook de probleemoplossing van mijn laptop toegepast, daar was eerst sprake dat een document in de wachtrij zou belemmeren dat er geprint wordt. Maar ook na verwijdering van alle documenten in de wachtrij en de opdracht terug geven, werd er niet geprint.
En natuurlijk zat ik gisteren met een dringende printopdracht, die ik niet kunnen doen heb heel vervelend.
Wat kan het nog zijn waardoor die printer niet print? Ik moet deze avond opnieuw printen dus het is relatief dringend dat de printer werkt. Dankjewel voor alle tips.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hopelijk werkt dit: A. Print Spooler stoppen 1. Druk op de toetscombinatie: Windowstoets + R 2. Typ in: services.msc en druk op de enter-toets 3. Zoek in de lijst naar: Print Spooler en dubbelklik daarna op: Print Spooler en klik op: Stoppen, daarna: OK B. Alle printtaken verwijderen 4. Sleep de muis over, neem de navolgende regel over ( kopieren , = Ctrl + C ), tussen de 2 lijnen : ---------------------------------------------------------------------------- %windir%\System32\spool\PRINTERS ---------------------------------------------------------------------------- 6. Druk op de toetscombinatie: Windowstoets + E 7. Bovenaan in de Windows Verkenner ziet U een regel staan met: Deze pc 8. Maak deze regel leeg en plak de regel ( hierboven tussen de 2 lijnen in ) d.m.v. Ctrl + V ( = Plakken ) in de Windows Verkenner 9. Druk op de Enter-toets. 10. De meeste computergebruikers komen nu terecht in de map: C:\Windows\System32\spool\PRINTERS 11. U krijgt mogelijk een vraag: U hebt momenteel geen toegang tot deze map, klik op de knop: Doorgaan 12. De map van de Printerspooler opent zich. Hierin staan alle nog af te drukken bestanden voor de printer 13. Verwijder ALLE bestanden welke U ziet in deze map, alle bestanden verwijderen zal niet bij iedereen altijd direkt lukken! 14. Als U 1 of meer bestanden NIET kunt verwijderen, herstart dan de computer en voer de opdrachten 1 t/m 13 hierboven opnieuw uit. C. Print Spooler starten 15. Druk op de toetscombinatie: Windowstoets + R 16. Typ in: services.msc en druk op de enter-toets 17. Zoek in de lijst naar: Print Spooler en dubbelklik daarna op: Print Spooler en klik op: Starten, daarna: OK 18. De printerbuffer is nu geheel leeg, nu zou U weer moeten kunnen afdrukken naar uw printer. Als dit niet gewerkt heeft: de printer uitzetten en na een minuut aanzetten. Vervolgens de laptop opnieuw opstarten. . De oorzaak van het probleem is dus wellicht dat er een document in de printerbuffer zit dat niet getoond wordt. . PS. P.S. Printer uitzetten= de stekker uit het stopcontact halen. En reset de printer: (Setup) op het HOME-scherm en selecteer Instellingen (Settings) - Apparaatinstellingen (Device settings) - Instelling herstellen (Reset settings) - Alles herstellen (Reset all) - Ja (Yes).

Toegevoegd op 28 April 2022 07:25: tekst
Bronnen:
https://www.windowshelp.nl/printopdrachtve...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100