Kan ik het digitale tv-signaal op mijn laptop aansluiten?

Hoi, ik wil graag het digitale tv-signaal op mijn laptop aansluiten. Dus dat ik de kabel in een stick of kastje doe die ik in een usb-ingang van mijn laptop doe. Is zoiets mogelijk? En hoe zou zo'n stick heten? Alvast bij voorbaat dank.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan, dan heb je een DVB-C tuner nodig. De vraag is alleen wat je dan ook daadwerkelijk kan kijken; bij Ziggo (in ieder geval in het voormalig UPC gebied) kun je NPO1/2/3 in HD bekijken, en het basispakket in SD.

Dat kan dan heb je een USB TV Tuner DVB-C nodig, ( als je via ziggo wilt ) Maar dan kun je alleen de zenders ontvangen die niet gecodeerd zijn, en geen smartcard vereisen. Maar let op !!! er zijn verschillende Digitale Tv signalen. DVB-C -> Kabel dit gebruikt Ziggo DVB-S -> Satelliet dit gebruikt Canal Digitaal DVB-T -> Terrestrisch dit gebruikt Digitenne KPN Maar let op: DVB-T werkt niet meer, je hebt DVB-T2 nodig ( Was het maar zo simpel ) Maar als je ziggo hebt kun je toch ook tv kijken via internet ? ( Ziggo Go ) https://www.ziggogo.tv/nl.html

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100