Kun je blijven internetten tijdens onweer?

Het onweert hier nu, en is redelijk dichtbij volgens mij. Kan ik blijven internetten of is het het slimst om 'm nu uit te zetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

daar stond toevallig een stukje over in de nuon-gids. als het onweer echt dichtbij is, is het verstandiger de stekkers uit je apparaten te halen, dus ook uit je pc.

Ja hoor! Hier is nu onweer, en ik zit nog steeds op internet!

Als je in de tuin zit tijdens onweer zou ik nu maar binnen gaan internetten! Nee grapje, als de bliksem in je huis slaat zullen vaak de bepaalde apparaten beschadigd kunnen raken. Bij mij was ooit de bliksem ingeslagen en was de alarminstallatie (die op de telefoonkabel zat) volledig vernield. Het had weinig gescheeld of mijn pc en mijn tv waren ook verbrand. Alles wat dus op de tv/telefoon kabel is aangesloten kan dus verbranden. Als het dus heel dichtbij is zou ik toch even de stekkers eruit trekken van je tv en de computer. Ik heb ook wel eens gehoord dat het niet verstandig is om te gaan strijken tijdens onweer maar ik weet niet of dit waar is. Maar daar zullen ongetwijfeld reacties op komen.

Het is altijd beter om alle stekkers er uit te trekken behalve van de PC ook van de televisie en de audio-installatie.

Je kunt je computer echt beter uit zetten. Zie een eerder gestelde vraag voor een goed antwoord. Ook antwoordt daar een ervaringsdeskundige die ook dacht dat dit onzin was, maar nu door ervaring wijzer is geworden. Zie:http://www.goeievraag.nl/vraag/televisie-computer-elektronische-apparaten-schakelen.5923

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/televisie-c...

Je kan een stekkerdoos kopen met een spanningsbeveiliging en het leifst nog met en master let er dan wel op dat deze ook tegen bliksem inslag zal beveiligen. het is echt wel de moeite waard dit te onderzoeken

Bronnen:
http://www.energykeeper.com/ek_nl/index.ph...

Kijk goed of in je brandpolis ‘inductieschade’ gedekt is. In dat geval, laat alle stekkers erin tijdens het onweer en hoop op een inslag. Daarna kun je weer allemaal nieuwe spulletjes kopen.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/televisie-c...

Het zou handig zijn omals het onweert buienradar onweers detektie te bekijken.Als het mee valt met het onweer kun je gewoon blijven internetten.Maar zit je echt vlakbij een zeer zware bui dan toch maar alles uitzetten

na mijn ervaring gebeurt er niks en mijn pc staat nooit uit sucses

Als je een Laptop hebt en deze wilt sparen van bliksemschade kun je het beste de stekker van de lafer uit het stopcontact halen een tijdje op de accu doorwerken. Met draadloos internet ben je dan volledig los van draden. Zit je te internetten met een netwerkkabel dan zou in het ergste geval de overspanning bij blikseminslag op het energienet via je kabel/adsl modem de Laptop nog kunnen bereiken. Koperdraden geleiden namelijk erg goed.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100