Met biind typen hoe snel kan dan iemand zijn met 10 vingers ?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik had 35 aanslagen per seconde

Ik heb een aantal jaren terug mijn typdiploma gehaald. Toendertijd haalde ik 128 aanslagen per minuut. Als ik dat echt zou bijhouden kan ik nu makkelijk verbeteren.

Mijntype leraar had 240 aanslagen per minuut op de meao

Zelf heb ik bij mijn typediplome 180 aanslagen per minuut gehaald, maar er zijn er voldoende die dik boven de 400 komen. Kwestie van veel oefenen.

Ik had 160 karekters per minuut. Het kan natuurlijk oplopen tot 240...

Mijn record op een ouderwetse typmachine was 225 aanslagen per minuut. En ik kan zeggen dat het van die zware rotapparaten waren. Dat snelle typen leer je nooit meer af, waardoor ik op de laptop veel te veel fouten maak omdat het veel soepeler gaat.

Een echt goede typiste haalt rond de 350 aanslagen per minuut foutloos, numerieke datatypistes nog veel meer. Ik zat altijd iets boven de 400, maar als ik mijn fouten er aftrek, kan het er net mee door. Overigens maakt het wel uit of je uit je blote hoofd zit te tikken of dat je een text moet overschrijven. Het tweede gaat uiteraard beduidend minder snel. Vroeger was de eis 280 aanslagen, maar dat was op een ouderwetse typmachine waar de aanslagen wel effe meer tijd nodig hebben dan op een moderne computer, waar je de toetsen nauwelijks meer hoeft aan te raken. Ik ga even een klein testje doen met de letterteller van GV...... 1800 aanslagen in drie minuten.....mmm, da's niet gek (maar inclusief de spaties op de lege regels, dus iets minder dan). Het antwoord is dus : minimaal 500 aanslagen per minuut, mits uit het blote hoofd. Er zijn ongetwijfeld mensen die het sneller kunnen.

Het wereldrecord blind typen staat op 830 aanslagen per minuut. http://www.controllersmagazine.nl/themas/2432/vrijdagmiddageditie/artikel/2573/besparing-zit-in-een-klein-hoekje.html Het nationaal record blind typen met tien vingers staat op 600 aanslagen per minuut (bron uit 2006). http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/6757/Snelste_tikker_haalt_ruim_600_aanslagen_per_minuut.html De gemiddelde secretaresse is haalt 175 aanslagen per minuut. http://www.schoevers.nl/academie/content.php?pagina=Artikel-Secretaresse-Onderzoek-MSM Het gemiddelde resultaat na een basiscursus Typen bedraagt zo'n 90 tot 100 aanslagen per minuut. http://www.instruct.nl/sf35/sf.mcgi?794

Ik type praktisch foutloos 300 aanslagen in de minuut. Of er moeten echt rare onbekende woorden inzitten.

Behoorlijk snel dus. Maar vroeger moest je ook nog eens, behalve snel, heel goed foutloos kunnen typen. Met een flink aantal doorslagen. En als je een fout maakte, moest je dus al die doorslagen corrigeren, met Typ-ex, bijvoorbeeld. Dus je was veel secuurder. Nu weet ik het niet meer. Hier kan je jezelf testen: http://www.ben.fotogek.nl/site/aanslagen.html

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100