Pc problemen malware/virus?

Goedenavond!

Mijn pc toont een aantal mankementen namelijk:

• Windows update werkt niet meer
• Windows firewall kan niet worden ingeschakeld
• Systeemherstel is niet mogelijk


Weet iemand wat hier aan de hand is? Is herinstaleren de enigste optie? Ik heb een windows 7 pc moet ik deze upgraden naar 8 of 10? (Na herinstalatie)

Ik hoor graag jullie advies aan

Met vriendelijke groet,

Pc-noob

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het goed is heb je een behoorlijk lange tijd geleden van Microsoft bericht gehad, dat Windows 7 niet meer zou worden ge-update. Waarschijnlijk is dat het grootste probleem. De tijd, dat je gratis een Windows 10 update kon krijgen is ondertussen ook verstreken. Als je op internet zoek naar Windows 7 krijg je steeds sites van Windows 10: http://nl.reimageplus.com/lp/teg/index.php?tracking=IS-google&banner=direct&adgroup=direct&ads_name=direct&keyword=windows%207%20updaten&gclid=EAIaIQobChMIlZG6i_uT1wIVVZSyCh25vQFkEAAYASAAEgJkI_D_BwE&nms=2&lpx=tef Waarschijnlijk zal je nu een nieuwe Windows moeten kopen.

De oorzaak zou inderdaad malware kunnen zijn. Hopelijk haalt Malwarebytes deze voor je weg. https://nl.malwarebytes.org Of Adwcleaner https://www.malwarebytes.com/adwcleaner/ HitmanPro zou m’n laatste keuze zijn: https://www.hitmanpro.com/en-us/downloads.aspx Als de scanner wel malware detecteert, maar niet verwijdert, zou je nog eens in safe mode kunnen scannen. http://nl.ccm.net/faq/19-windows-opstarten-in-de-veilige-modus Als al deze oplossingen niet helpen, dan zou het een rootkitvirus kunnen zijn. TDSS Killer blijkt dit virus soms te kunnen verwijderen. http://usa.kaspersky.com/downloads/TDSSKiller Of Gmer. http://www.gmer.net/ Verander de naam van de killer vóór het opstarten in bijvoorbeeld wegwezen.exe, omdat het virus het programma anders misschien zal blokkeren. Als niets helpt, zou opnieuw installeren een oplossing zijn. Microsoft zorgt tot januari 2020 nog voor updates voor Windows 7. Misschien is deze korte periode een reden nu maar direct over te stappen op Windows 10.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100