Wat vedient dell aan de bezorgkosten?

ooit een dell pc gekocht tijdens een gratis bezorgkosten actie. een kennis van mij had dezelfde pc een maand eerder gekocht en was 80 euro aan bezorgkosten kwijt. voor dat geld haal ik hem liever zelf op maar dat kan niet (zover ik weet), dus bekruipt me het idee dat ze aan de bezorgkosten best veel verdienen.

Toegevoegd na 2 uur:
Dell Kijkt blijkbaar mee op GV, want zojuist 2 gratis bezorg aanbiedingen erbij die er bij het stellen van de vraag nog niet stonden. zie foto

http://www1.euro.dell.com/content/products/features.aspx/laptops_great_deals?c=nl&l=nl&s=dhs&cs=nldhs1&~ck=mn

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verzendkosten waren in mijn geval 29 euro. Verzending gaat via ups en moet uit hongkong komen. Ze verzenden via worldwide standard service. Ik denk wel dat ze contracten met UPS hebben, maar iets verzenden vanuit hongkong naar nl is niet goedkoop. Reken ook de kosten voor het verzendmateriaal mee. Het is dus lastig te zeggen of ze hier winst op maken omdat we geen inzicht hebben in hun contract. Zonder contract betaal je inderdaad al snel 100 euro Toegevoegd na 5 minuten: Heb even gekeken, zonder contract betaal je 129 euro.

gezien TNT voor paketjes in een deel vd EU tot 20kg slechts € 34,10 rekent, verdienen ze al snel 40 euro. En zo niet, dan kunnen ze ze beter met de post sturen ;)

Ik ga iets heel gewaagds zeggen: Dit is één van de k*tstreken van Dell. Tijdens het bestelproces op de website worden die bezorgkosten voor je verborgen gehouden, en pas aan het einde worden ze er heimelijk bijgeteld. Menigeen merkt het niet op voor het te laat is. Alles wordt vanuit Ierland verstuurd. Gezien hun relatie met postbedrijven schat ik hun winst op 60 euro per pakket.

Ik denk dat de vraag niet klopt, want ook ik heb 29 euro betaald voor de levering van een systeem (twee maanden geleden). Ik denk dat Dell op die 29 euro niet echt een substantieel bedrag verdient, dat kan hooguit een paar euro zijn. Ze zullen overigens genoeg verdienen op de rest...

Aangezien Dell geen koerier of postbedrijf is zouden ze eigelijk niet moeten verdienen aan de transportkosten. Een motoband opsturen kost mij 6 euro. Het lijkt er dus heel erg veel op dat ze met relatief goedkope computers middels de transportkosten hun winst te verhogen.Helaas trappen veel mensen daar met open ogen in. Gelukkig maar dat er mensen die goed opletten, dus names allen die hier gebruik van kunnen maken, bedankt.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100