Wat is een uiterlijk een week van tevoren??

Ik moet volgende week naar een bijeenkomst, deze vind plaats op zaterdag 26 november. Ik moet van de docent uiterlijk een week van te voren de huiswerkopdracht inleveren.
Nu is mijn vraag, moet ik deze dan vandaag ( vrijdag 18-11) of zaterdag 19-11 inleveren om aan de "uiterlijk 1 week van te voren inleveren" eis te voldoen??

Hoop dat iemand mij hier een antwoord op kan geven, alvast bedankt!!

Toegevoegd na 2 dagen:
Bedankt iedereen, bleek dat ik gelukig toch op tijd was, een week is letterlijk een week, dus zaterdag-zaterdag, kortom ik ben blij (btw ik volg communicatiewetenschappen aan de Uva, mocht iemand dit willen weten)

Toegevoegd na 2 dagen:
gelukig=gelukkig ^_^

Weet jij het antwoord?

/2500

Een week is zeven dagen. Dus morgen is de laatste dag dat je het in mag leveren, gesteld dat jouw school morgen open is. Toegevoegd na 1 minuut: Maar aangezien het al 00.00 uur is geweest spreken we feitelijk over vandaag, zaterdag 19 november. Toegevoegd na 11 minuten: Het woord uiterlijk wordt hier gebruikt om uit te drukken dat iets niet later dan op een bepaald moment mag gebeuren. Uiterlijk een week van tevoren, dus niet later dan zeven dagen voordat het de betreffende datum zal zijn.

Dat had vrijdag 18-11 gemoeten. Neem als peilmoment het tijdstip dat zaterdag 26 november begint, 00.00 uur. Tel 7 dagen terug, dan is het zaterdag 19 november 00.00 uur. Dan zou je net 1 minuut te laat zijn geweest. Dus VOOR de nacht begint van vrijdag 18 op zaterdag 19 november moet het werk gedaan zijn. Dat is uiterlijk de zeer late vrijdagavond 18 november. Je mag niet kijken naar het tijdstip waarop de bijeenkomst begint om te bepalen wanneer "uiterlijk" is. Voorbeeld: docent zegt vandaag om 16.00 uur dat uiterlijk maandag a.s. een bepaald werk klaar moet zijn. Dat is dan niet pas op maandag om 16.00 uur. Uiterlijk is op "dagniveau". Alleen als op de dag zelf gezegd wordt dat je ergens "uiterlijk" om 16.00 uur ergens moet zijn, is "uiterlijk" op "uurniveau".

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100