Als alles wat online verwijderd is..ooit..nog traceerbaar is , door politie op pc , waarom kan je dan niet iets wat hier verwijderd is, terugvinden?

Als iets verwijderd is, niet meer terug te vinden is... hoe kan de politie het dan wel terugvinden in je computer? Begrijp ik niet. Naar aanleiding van vraag, zie link.

http://www.startpagina.nl/v/computers-internet/overig/vraag/602446/verwijderde-berichtende-langer-weken-verwijderd

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet alles wat ooit online heeft gestaan is nog terug te vinden. Maar veel problematischer is dat jij helemaal geen volledige toegang hebt tot de server van bijvoorbeeld goeievraag of hotmail, een medewerker van Sanoma of MS zou wel nog een en ander terug kunnen vinden als deze op tijd is. Echter nadat een hardeschijf van Goeievraag (of MS) een aantal keer overschreven is, is ook die data niet meer terug te halen. De politie heeft grofweg twee methodes om online servers door te spitten. 1. Van afstand hacken en de server doorspitten 2. De servers in beslag nemen en de hardeschijven doorzoeken met specialistische datarecovery software (mochten de criminelen de illegale inhoud zwak verwijderd hebben) Toegevoegd na 3 minuten: Op je eigen PC kan je ook gebruik maken van recovery software. Maar dan moeten de bestanden dus wel op je eigen PC hebben gestaan. Toegevoegd na 24 minuten: Jij zou zelf dus grofweg 3 methodes hebben om een vraag die ooit op GV heeft gestaan terug te vinden. 1. Van afstand GV hacken en de hardeschijven van de server doorspitten. 2. De servers van de locatie stelen. 3. Een medewerker van Sonama zo gek krijgen dat deze voor je gaat zoeken. Alle 3 zijn vrij ver van mogelijk. Toegevoegd na 30 minuten: Waarbij tijd en dus het aantal keren dat de harde schijf overschreven is de kans steeds verkleinen.

Je moet in het systeem kunnen en allemaal informatie zoeken. Je moet er voor geleerd hebben om dat te kunnen weten, daarom kunnen 'gewone' mensen niet gelijk alles terug krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100