Stellen veel hbo of wo studies eisen aan je laptop?

Hoi, ik heb een vraagje. Mijn laptop werkt niet goed, dus ik wil graag een nieuwe kopen. Maar volgend jaar ga ik naar de uni of hbo, is het zo dat er bij veel studies een laptop moet hebben die aan bepaalde eisen moet voldoen? Ik bedoel ik ben niet van plan ict of grafische vormgeving oid te gaan doen, maar verder?

En als er geen eisen zijn, wat is dan wel handig bij het kijken naar een laptop? Hoe groot moet bijvoorbeeld het werkgeheugen zijn voor school?

Ik zit nu steeds met een laptop die continu vastloopt en erg traag en na 3 keer repareren nog steeds een niet functionerende accu heeft. Dat wil ik bij de volgende koop natuurlijk vermijden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Informeer bij de opleiding die je wilt gaan doen. Soms worden programma's gebruikt, die je laptop wel aan moet kunnen. Bij mijn opleiding werden destijds geen eisen aan de laptop gesteld, was alleen makkelijk als je zelf een laptop had, omdat de school weinig computers had. Tekstbestanden nemen weinig ruimte in beslag, ik raad je wel aan een externe harde schijf te kopen, om backups te maken van je bestanden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100