Wie bedacht Wi-fi en wanneer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Draadloos pakketjes versturen gaat terug tot 1971, maar de Wifi standaard waarop alles is gebaseerd dateert van 1991 en is ontwikkelt door NCR Corporation en AT&T Corporation.

Bronnen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi

Victor Hayes Wordt genoemd als de vader van de wifi

Bronnen:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Vic_Hayes

De Nederlander Cees Links bedacht eind jaren tachtig van de vorige eeuw, toen hij bij het Amerikaanse bedrijf NCR werkte, dat het wel eens handig zou zijn als computers draadloos met een netwerk konden worden verbonden. Hij gaf vervolgens leiding aan het team dat een cruciaal onderdeel van WiFi uitvond. Die naam werd volgens Links bedacht door zijn vrouw. Ze hadden de techniek begin jaren ‘90 al klaar, en Links ging zelfs op bezoek bij Steve Jobs om zijn vinding toe te lichten. Het duurde even voordat ook de consument het nut in zag van draadloos internet, maar begin 2000 nam het dan toch een grote vlucht.

Bronnen:
http://mobielinternetnieuws.blogspot.nl/20...
http://www.nrcq.nl/2015/06/11/je-halve-sma...

Ik denk dat het lastig is om een specifieke uitvinder aan te wijzen aangezien het allemaal verschillende technologieën zijn die samenwerken. Vaak vind je wel dat Cees Links rond 1988 samen met een aantal collega's een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan Wi-Fi. Tegenwoordig focust hij met zijn bedrijf GreenPeak op nieuwe draadloze technieken zoals Cloud / Internet of Things. Begin jaren 70 waren wel andere technieken voor draadloze communicatie mogelijk. Denk daarbij aan draadloze telefoons van Motorola.

Bronnen:
http://netwerkexpert.net/netwerk-trends/me...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100